Geen winnaar bij HSC'28 - Sc Welberg 1

WELBERG - Vandaag komt Welberg een oude bekende tegen, we spelen uit in Heerle tegen de plaatselijke trots HSC'28. Onder zeer slechte weersomstandigheden, het was beestenweer, wordt er afgetrapt.

Welberg heeft er zin in en uit een voorzet van Mats Meeusen naar de opkomende Mitch Krens, kopt deze de bal na enkele minuten in het HSC-doel. 0-1. De kansjes welke Dennis Luijks en Christian krijgen, kunnen zij niet afronden. Welberg heeft in de eerste 20 min het betere van het spel. Bij een vrije trap van HSC, randje 16, staat de Welberg keeper goed opgesteld en deze weert de bal keurig uit zijn doel. In de 25e min hoekschop HSC, valt de bal uit de voorzet bij Lars Bogers op zijn achterhoofd en hij ziet tot zijn schrik dat de bal het doel in gaat en is het gelijk 1-1.

Welberg gaat weer in de aanval en er komen weer kansen, Mitch Krens schiet naast en even later is het Erik van Minderhout die zijn kopbal, via de vingertoppen van de keeper over het doel ziet gaan. In de 44e min kopt Peter v Giels de 1-2 binnen. Ook Mitch Krens krijgt nog de kans om de voorsprong te vergroten, maar zijn inzet treft geen doel. Als Dennis Luijks de bal oppikt, rond hij de aanval af en is de 1-3 is een feit. Welberg dacht met deze stand ook de rust in te gaan, was het niet dat HSC toch nog de 2-3 kon scoren, wat wel de rust stand was.

HSC komt gedreven uit de kleedkamer en zoekt direct de aanval, dit resulteert na een paar minuten dat Welberg tegen een pingel oploopt, deze wordt door HSC benut en is het 3-3. Jammer als je zo goed van start gaat en dan de voorsprong uit je handen ziet/laat glippen.

Daarna zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Voor Welberg zijn er zeker kansen om te scoren, Mats Meeusen, Dennis Luijks en Mitch Krens krijgen de mogelijkheid om het verschil te maken en de wedstrijd in het slot te gooien, helaas lukt dit niet. Maar ook HSC liet zich niet onbetuigd, tot twee keer toe kan de Welberg keeper Antonie Smit, met katachtige reddingen zijn doel schoonhouden op een HSC inzet. Met de 3-3 eindstand op het scorebord, zit de wedstrijd erop en is het, gezien het wedstrijd verloop, een terechte uitslag.

Zondag 13 oktober speelt Sc Welberg 1 thuis tegen de voor haar onbekende tegenstander Graauw, aanvang wedstrijd om 14.30 uur op sportpark ’t Zandbaantje, Hoogstraat 15 te Welberg. [l]