Steunpunt Schuldhulpmaatje helpt mensen met (dreigende) schulden

STEENBERGEN - Schuldhulpmaatje is een organisatie die mensen met dreigende schulden wil helpen. Onze vrijwilligers worden als maatjes ingezet en helpen degene die hulp nodig hebben met opnieuw overzicht krijgen op de inkomsten, uitgaven en de ev. onbetaalde rekeningen.

Er wordt altijd een budgetplan opgesteld om het huishoudbudget (weer) sluitend te maken voor de toekomst en zo grotere problemen te voorkomen. Het maatje biedt ook een luisterend oor zonder te oordelen over de ontstane situatie. Zelf redzaamheid staat centraal waardoor mensen zelf hun geldzaken weer kunnen regelen. Kunt u of kun jij wel wat hulp gebruiken?

Loop eens binnen

Vanaf mei 2019 is er een steunpunt Schuldhulpmaatje van start gaan in Steenbergen. Dit zal plaats vinden op de maandagmiddagen in het gebouw van de Open Deur kerk-gemeenschap aan de Geert Vinckestraat 2, 4651 DJ te Steenbergen. Het is ook mogelijk om, als het gebouw geopend is, binnen te lopen voor een kop koffie of thee en een folder van Schuldhulpmaatje om mee te nemen. Hierin staan een mailadres en een telefoonnummer vermeld.

Aanmelden

Aanmelden kan via shm.brabantsewal@gmail.com. Wilt u dan in in het kort uw situatie beschrijven? Alleen als u geen internet ter beschikking heeft dan kan de aanmelding ev. per telefoon worden gedaan op nummer 06-36525002 (alleen inspreken) of eventueel via What's app. Hierna nemen we met u contact op. Onze hulp is voor u zonder kosten. Bij het eerste kennismakingsgesprek wordt een inventarisatie gedaan om te zien welke hulp het beste bij u past. Waar nodig en mogelijk kunnen we u met een doelgericht advies de weg wijzen uit uw problemen. Wij vinden het heel belangrijk dat u zelf de touwtjes weer in handen neemt. We kunnen u daarbij op diverse manieren ondersteunen. Als de problematiek erg groot is kunt u in aanmerking komen voor individuele ondersteuning door een goed opgeleid Schuldhulpmaatje bij u thuis. Stichting SchuldHulpMaatje Brabantse Wal werkt o.a. samen met de Sociale Zaken (ISD Brabantse Wal). Cliënten kunnen door ISD naar ons worden doorverwezen voor concrete en praktisch ondersteuning, raad en daad. Maar direct zelf aanmelden kan ook! Aanmelden kan via shm.brabantsewal@gmail.com. Bent u geïnteresseerd in ons werk of wilt u meer weten? Meer informatie over ons vindt u ook op www.schuldhulpmaatje.nl en www.uitdeschulden.nu. Of op https://www.facebook.com/shmbrabantsewal/ en https://twitter.com/SHM_BW.[l]