Verrekijkers maken op Fort Henricus tijdens de Open Dag

STEENBERGEN - Kom zondag 20 oktober een verrekijker maken op Fort Henricus tijdens de Open Dag West Brabantse Waterlinie! Neem zelf wel twee wc rollen mee. Natuurmonumenten maakt er samen met jou een verrekijker van. Met deze zelfgemaakte ‘liniekijker’ kan je vanaf de torens heel ver kijken.

De liniekijker is de naam van de uitkijktoren op Fort Henricus, die zondag 20 oktober officieel in gebruik wordt genomen. Op deze zondag kunnen kinderen zelf zo’n liniekijker ofwel verrekijker maken als zij twee wc-rollen meenemen.

Knutselwedstrijd

Er is naast de activiteit op 20 oktober ook een knutselwedstrijd vooraf. Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen zelfgemaakte liniekijkers in de vorm van een verrekijker of kijkdoos over de West Brabantse Waterlinie inleveren voor een prijs. Doe dit onder vermelding van naam en adres van de maker en e-mailadres en telefoonnummer van ouder(s)/verzorger(s) van maandag 14 tot donderdag 17 oktober, 19.30 uur, in de centrale hal van het gemeentehuis van Steenbergen.

Open Dag West Brabantse Waterlinie

De kinderactiviteit verrekijker (liniekijker) maken is onderdeel van de Open Dag West Brabantse Waterline. Naast deze activiteiten zijn er diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen op Fort Henricus, Fort de Roovere, Ravelijn en Waterschans, bij Benedensas en in de Dintelse Gorzen.

Meer info en aanmeldingen via www.zuiderwaterlinie.nl[l]