Punten blijven op Welberg

WELBERG - Voor Welberg is de wedstrijd tegen Graauw, de wedstrijd om los te komen van de onderste regionen in de stand, maar dan moet er wel gewonnen worden.

Zonder de geblesseerde Dennis Luijks en met derde inval keeper Pim van Rooij gaat Welberg van start. Welberg trekt al snel het spel naar zich toe en creëert zich ook kansen, die door Mitch Krens, Lars Bogers en Cristian Gliga niet afgerond kunnen worden tot een doelpunt. In de 26e min, speelt Graauw de lange bal voorwaarts, waar de Graauw spits eerder bij is dan de Welberg keeper, staat de 0-1 op het scorebord. Niet verdient, maar een domper voor het team. Welberg pakt het gelijk weer op en op een steelpass van Lars Bogers, is Mitch Krens de keeper te snel af, alleen zijn inzet kan door een Graauw verdediger van de doellijn gehaald worden. Doelkansen en mogelijkheden zijn er genoeg voor Welberg, maar het wil Levi Papp, Cristian Gliga en Mats Meeusen niet lukken om de gelijkmaker, nog voor rust te scoren. 0-1 rust.

Na de thee een aanvallend Welberg, die Graauw gelijk vastzet op eigen helft, na 2 minuten ligt de gelijkmaker in het doel, Mitch die over recht de achterlijn haalt en keurig de bal op de nog beter er voor staande Mats Meeusen aflegt, welke deze binnen kan schoppen. Hierna was het alleen maar aanvallen van Welberg, er kwamen kansen om de score op te voeren, maar het lukt elke keer net niet. De voor Raf Ligtenberg ingevallen Martijn Gladdines, is de Graauw verdediging te snel af, schiet op het goal en ziet zijn inzet tot 2x toe door de keeper gestopt worden. Ook Levi en Cristian (omhaal) zien hun inzet weer gestopt worden. Voorzet van Cristian, waar drie aanvallers van Welberg de bal niet over de doellijn kunnen tikken. Ook Lars Bogers ziet zijn inzet gestopt worden door de keeper die zijn hand nog achter de bal kan krijgen. Vrije kans voor Martijn Gladdines die de voorzet van Cristian Gliga, niet inschiet. De tijd begint te dringen, om de winst nog op de Welberg te houden zal er wel gescoord moeten worden. Graauw verdedigt en loert op de lange bal om zo de verdediging van Welberg weer te verschalken, wat ze niet lukt. Dan in de 90 min, voorzet Nathan Kuyper, Martijn Gladdines kan de bal over de Graauw verdediging koppen op het hoofd van de slim opgestelde Cristian Gliga, die beheerst de 2 – 1 binnen legt. Einde wedstrijd, drie punten zijn binnen en verdient.

Sc Welberg 1-Graauw 1, eindstand 2-1.

Programma 20 oktober

Sc Welberg 1 speelt om 14.30 uur uit tegen Sluiskil 1, een onbekende tegenstander in het Zeeuwse land.

Sc Welberg 2 gaat om hun bekerwedstrijd te spelen naar Dordrecht, waar zij om 12.30 uur aantreden tegen GSC/ODC2.[l]