Welberg haalt bij Hoofdplaat in Zeeland de drie punten op

WELBERG - Welberg start gedreven aan de wedstrijd en dat levert gelijk een kans voor Erik van Minderhout op, die de bal op de keeper tikt. Na 5 minuten schiet Mitch Krens net naast het doel. Wanneer in de 10e minuut Welberg een vrije trap krijgt en Levy Papp zich achter de bal zet, schiet deze via de handen van de keeper de 0-1 in het doel.

Welberg is veel beter, zij creëren en krijgen veel kansen om de score op te voeren. Christian Gliga krijgt twee keer kansen om te scoren, zijn lobje is te zacht en een schot op goal, zijn beide voor de keeper. Levy Papp met een schot vol op de keeper. Mitch Krens schiet eveneens op de keeper. Na een half uur, een voorzet van Christian Gliga op Erik van Minderhout deze schiet de bal net naast het doel. Welberg domineert en heeft het betere van het spel, maar kan dat niet in doelpunten uitdrukken. Ook Mats Meeusen plaatst zijn inzet net naast het goal. De doorgebroken Ritchie Krens schiet op de paal. Net voor rust is er nog een kans voor Erik van Minderhout, die zijn inzet gepakt ziet worden door de keeper. Ruststand 0-1, maar er hadden veel meer doelpunten mogen vallen.

Na rust pakt Welberg de draad weer op en gaat verder met aanvallen. Na 15 min, gaat een vrije trap van Levy Papp nipt over de lat. De voorzet van Ritchie Krens op Erik van Minderhout, die de bal naast tikt had meer verdiend. Na een uur speelt Mats Meeusen de bal naar Mitch Krens, die een schot afvuurt maar de keeper kan de bal net redden. Ook Christian Gliga ziet zijn vrije trap door de keeper gepakt worden, om moedeloos van te worden, de bal wil niet in de goal. Dan bij een van de spaarzame uitvallen van Hoofdplaat ligt ineens de bal achter de stand-in keeper Pim van Rooij, 1-1, dat valt tegen en is niet verdiend.

Het venijn zit in de staart van de wedstrijd, nadat eerst Levy Papp en Mitch Krens hun inzet weer door de keeper gepakt zien worden en Hoofdplaat steeds meer moeite heeft om te verdedigen. Kan de ingevallen Dennis Luijks de bal uit een hoekschop voor geven, waar Troy Mol klaar staat om de 1-2 in te koppen. Met nog 10 min te spelen, hoekschop Christian Gliga waaruit Dennis Luijks, achterwaarts de 1-3 in kan koppen. Als Dennis Luijks in de 85e min de 1-4 in het doel schuift is de buit binnen.

Een dik verdiende 1-4 overwinning, Sc Welberg was veel beter vandaag, maar het duurde lang voordat dat het overwicht met klinkende doel cijfers bekroond kon worden.

Zondag 10 november, speelt Sc Welberg 1 thuis op ’t Zandbaantje tegen de Boys uit Lepelstraat. Aanvang 14.30 uur.[l]