Sc Welberg pakt drie punten tegen Lepelstraatse Boys

WELBERG - De eerste 15 min in de aftastende fase, zijn de ploegen aan elkaar gewaagd, er zijn kleine kansjes voor beide partijen. Daarna trekt Welberg langzaam maar zeker het overwicht naar zich toe.

Grote kans is er voor Troy Mol uit een voorzet van Peter van Giels, die over links op kan komen. Troy kan net niet voldoende met zijn hoofd bij de bal om deze af te ronden. In de 20 min na een combinatie tussen Ritchie Krens en Troy Mol, is de afronding te slap en kan de keeper van Lep. Boys de bal onderscheppen.

De kansjes volgen zich in snel tempo op, Troy en Cristian Gliga zijn dicht bij een doelpunt, maar zij zien hun inzet net voor langs gaan en de bal over het doel gaan. Als in de 37e min Peter van Giels, Dennis Luijks aan kan spelen, maakt deze geen fout en scoort verdient voor Welberg de 1-0. Wanneer na 5 min Lep. Boys een strafschop krijgt en deze benut, is het weer gelijk. Bij Welberg moet een verdediger vertrekken met rood na opmerkingen op de leiding. Met een ruststand van 1-1 gaan de teams aan de thee.

Tweede helft

De tweede helft begint Welberg sterk, vanaf de aftrap, breekt Dennis Luijks door en schuift de 2-1 binnen. Op aangeven van rechts door Dennis Luijks, kan Jorik Raaymakers net niet voldoende onder de bal komen en schiet deze over. In de 57e min kan Dennis Luijks de bal, vanaf de achterlijn voorzetten op Joey Nagelkerken, die de 3-1 binnen schiet. Bij een van de spaarzame aanvallen van Lep. Boys, vergeet een aanvaller van Lep. Boys zichzelf en kan met rood na commentaar op de leiding vertrekken. Dus tien tegen tien. Welberg heeft het beste van het spel de een na de andere aanval van Welberg drukt Lepelstraat terug op hun helft. Dennis Luijks, is de verdediging te snel af en scoort, helaas doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, wat het niet was. Nadat Dennis Luijks in de 70e min nog voorlangs geschoten heeft, geeft hij 5 min later weer een strakke voorzet, waar Joey Nagelkerken wel raad mee weet en de 4-1 binnen schiet. Bij de volgende aanval, weet Mahmoud Safwat wel raad met de voorzet van Cristian Gliga en scoort de 5-1. Er volgen nog twee kansen, maar zowel Eric van Minderhout als Dennis Luijks zien de Lep Boys keeper hun inzet pakken. De drie punten blijven verdient op de Welberg.

Programma

Aanstaande zondag is Welberg 1 vrij van competitie. [l]