Beloning voor gouden tip in zaak vermiste Johan van der Heyden

STEENBERGEN - De hoofdofficier van justitie in Breda heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro in het onderzoek naar de verdwenen Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56). Het geldbedrag is voor de persoon die informatie geeft die leidt tot de oplossing van zijn verdwijning. Het onderzoeksteam houdt deze woensdag in de gemeente Steenbergen op diverse locaties een groot buurtonderzoek waarbij buurtbewoners bevraagd gaan worden.

DOOR ADDO SPRANGERS

Van der Heyden is mogelijk slachtoffer geworden van een gruwelijke (roof)moord. De politie houdt er rekening mee dat zijn lichaam in Steenbergen in stukken gesneden is in een loods. Zij zou vier verdachten op de korrel hebben. Behalve een begin oktober aangehouden moeder (39) en dochter (18) uit Steenbergen, zijn dat een ex-vriend uit Bergen op Zoom van de moeder en diens nieuwe vriendin, een vrouw uit Zoersel in Belgiƫ. Laatstgenoemde, die al sinds begin augustus in de cel zit, en haar Nederlandse partner zouden het plan hebben opgevat om de 56-jarige Van der Heyden te beroven. Met fatale afloop.

Gsm

Van der Heyden verdween op zondagavond 2 juni om 20.30 uur toen hij een klant uit de nood ging helpen voor een ontstopping. Zijn witte bestelwagen Peugeot werd voor het laatst gezien aan de grensovergang op de snelweg richting Bergen op Zoom. De man gaf nadien geen teken van leven meer. Ook zijn gsm werd niet meer beantwoord.

De politie verspreidde hierop een opsporingsbericht met de foto van de bestelbus aan de grensovergang. Het silhouet van de chauffeur was onzichtbaar gemaakt. Nu echter bestaat het sterke vermoeden dat Johan Van der Heyden op dat moment niet meer zelf achter het stuur zat, maar dat hij werd ontvoerd naar Nederland.

Het onderzoeksteam heeft vorige week in de gemeente Steenbergen op diverse locaties een groot buurtonderzoek gehouden waarbij buurtbewoners bevraagd zijn.[l]