Wa d'n plaotje!

STEENBERGEN - Eén groot feest was het op maandag 11 november tijdens de viering van de 11de van de 11de in Strienestad, met als hoogtepunt de onthulling van het nieuwe carnavalsmotto: Wa d’n plaotje!

Café-zaal De Joosse stroomde in de loop van de avond vol met feestvierders, die uiteraard razend nieuwsgierig waren naar het motto. Gedurende het 11/11-feest werd de spanning naar deze onthulling zorgvuldig, maar boven alles op een leutige manier opgevoerd.

Prins, nar en driemanschap

Op een uiterst kunstzinnige wijze en zeker niet met de Franse slag werden in de loop van de avond Prins, nar en driemanschap aan alle Bietboeren en Meerminnen voorgesteld. De namen klonken ons als muziek in de oren aangezien er geen verandering heeft plaatsgevonden in samenstelling. We kennen dus onze klassiekers!

Leuteed

Onder aanvoering van Jan Oorlog, togen alle bietboeren en meerminnen naar het beeldje van de bietboer en de meermin, het carnavalsmonument aan het Strieniusplein, waar hij met alle aanwezigen de traditionele leeteed aflegde. Prins Strienius V maakte op dezelfde plek het motto voor carnaval 2020 bekend: Wa d’n plaotje! Een thema dat de liefhebbers meer dan voldoende mogelijkheden biedt om zich uit te dossen en te manifesteren op de vele carnavals activiteiten en in de optochten van het Strienedurpke, de Raldal en Strienestad.

Insigne

Na alle officiële gebeurtenissen bleef het nog lang gezellig bij De Joosse. Ook ging meteen de verkoop van het nieuwe leutinsigne van start, dat vanaf heden te koop is bij Primera de Gilles. Het insigne is dit jaar ook weer in embleemvorm verkrijgbaar. Deze is eveneens verkrijgbaar bij Primera de Gilles.

Voor nadere informatie zie de website www.strienestad.nl, de facebookpagina van de Stichting Karnaval Steenbergen of de Strienestad app! [l]