Werken van beide kunstenaars.
Werken van beide kunstenaars. Kunstenaars zelf

Expositie Lilian Roelen en Liesbeth de Waal

STEENBERGEN - Vanaf 24 november is er weer nieuwe expositie In Het Bastion Ondernemerscentrum te Steenbergen. Dit keer zijn de werken te bewonderen van Lilian Roelen uit Den Bosch en Liesbeth de Waal uit Bergen op Zoom.

Lilian Roelen favoriete thema is de natuur. Dat zie je ook in al haar werken. Haar inspiratie doet zij al wandelend op in de straten, bossen of op het strand. Daar vindt zij materialen die zij regelmatig toepast in haar werk of die als voorbeeld dient voor een portret of stilleven. Bekijk je de schilderrijen van Lilian dan wordt je vaak verrast door de kleine onverwachte details die je in haar werk ziet. De schilderijen zijn gemaakt met acrylverf op triplex. Lilian Roelen is deels autodidact, en is in 2006 afgestudeerd als docent beeldend aan de Fontys Hogeschool te Tilburg.

Liesbeth de Waal heeft haar atelier aan de Engelsestraat in Bergen op Zoom. Ze geeft er daar ook les aan kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen, en heeft er een huiskamergalerie. Haar werk is kleurrijk en expressief. Ze maakt voornamelijk schilderijen en tekeningen van mensen. De werken die te zien zijn, zijn gemaakt met: acrylverf op doek, aquarel, gemengde techniek en tekenmaterialen.

Het werk van beide kunstenaars is totaal verschillend, waardoor een zeer gevarieerde, boeiende tentoonstelling ontstaat.

Opening

De opening van de tentoonstelling is op 24 november om 14.00 uur en wordt opgeluisterd door livemuziek van The Crazy Crab Jazz Band. Het Bastion Ondernemerscentrum, Molenweg 52 te Steenbergen. Het werk is tot eind januari te bekijken tijdens kantooruren van 09:00-16:00 uur of in het weekend op afspraak.[l]