Nieuwe bijeenkomst Alzheimercafé Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Maandag 25 november is er in Woon-Zorgcentrum Het Nieuwe ABG, Van Dedemstraat 13, 4611 BD Bergen op Zoom een nieuwe bijeenkomst van het Alzheimer café.

Welkom zijn mensen met dementie en hun familieleden, vrienden, kennissen. Vanaf 19.00 uur is de deur open voor een kopje koffie en het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Gastspreker is Madeleine Timmermann, zorgethicus en geestelijk verzorgende, werkzaam o.a. binnen Stichting Groenhuijsen in Roosendaal.

Zij behandelt met de bezoekers het thema: Rouw- en Verliesverwerking in het proces van dementie. Toon Hermans schreef ooit: “Sterven doe je niet ineens, maar elke dag een beetje”. Dit geldt ook zeker in het proces van dementie. Telkens weer een beetje inleveren. De mens met dementie gaat steeds minder lijken op de persoon die het ooit was en er is ook steeds minder en moeilijker contact te krijgen. Het proces van dementie is een voortdurende opeenstapeling van verschillende soorten verlies voor de mens met dementie, voor zijn naasten en voor anderen in de omgeving. We praten er niet altijd over. Het is hard werken en veel verdriet incasseren en daar kun je wel wat ondersteuning bij gebruiken!

Madeleine Timmermann neemt de bezoekers mee op een ontdekkingstocht. Door stil te staan bij de gevoelens van verlies en verdriet komt er ruimte voor steun en kracht. Wat kunnen bruikbare hulpbronnen zijn? Samen in gesprek gaan, verhalen delen helpt. Het blijkt ook dat het vaak de kleine dingen zijn die het leven weer wat licht kunnen geven en zeker in donkere dagen is wat extra licht meer dan welkom!

Bezoekers hoeven zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis.

Voor informatie en reacties: Dhr. R. van Oosterbos (coördinator), tel. nr. 06-21971470, e-mail: raymond.van.oosterbos@alzheimerwb.nl.[l]