Wit geeft mat in maximaal 4 zetten
Wit geeft mat in maximaal 4 zetten Foto:

BSV A wint van BSV B en Erwin Kalle is weer koploper

BERGEN OP ZOOM - Vrijdag speelde BSV A tegen BSV B. Het werd een minimale 2,5-1,5 overwinning voor het hoogste avondteam. In het BSV-kampioenschap verloor koploper Levi Vriens en raakte daardoor zijn koppositie kwijt aan Erwin Kalle, de regerend BSV-kampioen.

Omdat BSV A en BSV B in dezelfde poule zitten, namelijk de 1e klasse van de NBSB-competitie, moesten de teams ook een keer tegen elkaar. Zoals gezegd won BSV A. Dat is eigenlijk helemaal de verdienste van Alexander van ’t Hoff. Hij was namelijk de enige die in dit onderlinge duel wist te winnen. Hij versloeg Bert van der Linden. De andere partijen tussen respectievelijk Oliver de Hert en René Punt, Bas van de Putte en Rob Hopman-Been en Laurens Quinten en Robert Kunst eindigden in remise. Daardoor is BSV A nu gedeeld koploper en BSV B voorlaatste. Maar het seizoen is nog lang.

In de strijd om het BSV-kampioenschap verloor, zoals gezegd van Hamid Hussein en verloor daardoor zijn eerste plaats. Verder wonnen Peter de Moor, Martin Smit, Kees de Looff, Jan Haverhoek en Bart van Kasteren hun partijen en speelde Ton van Vliet en Piet Bruys remise. De stand aan de kop van het klassement is nu zo: 1. Erwin Kalle 2. Hamid Hoessein 3. René Punt 4. Peter de Moor 5. Levi Vriens. De onderlinge verschillen zijn echter nog klein.

Programma

Volgende week zaterdag spelen de zaterdagteams BSV 1 in Rotterdam tegen Charlois Europoort 3, BSV 2 in Dordrecht tegen koploper Dordrecht 2 en BSV 3 in Helmond tegen HSC 3.

Op zondag 24 november wordt het BSV-jeugdtoernooi gespeeld in het gebouw van het Juvenaat aan de Pater Dehonlaan. Inschrijven kan nog bij de jeugdleider@bozschaak.nl of dinsdagavond van 18.30-19.30 bij het Juvenaat. Er wordt gespeeld in niveaugroepen.

Het probleem van vorige week is door technische redenen in het vorige artikel niet goed overgekomen. Dus plaatsen we dit probleem wederom in dit artikel. Zie hiervoor het diagram. Hoe zet wit zijn tegenstander mat in maximaal vier zetten?[l]