FOTO'S WILL ROMBOUTS
FOTO'S WILL ROMBOUTS Foto: Will Rombouts

Welkom Sinterklaas!

STEENBERGEN - Sinterklaas is weer in het land. Zondag al kwam de Goedheiligman samen met zijn Zwarte Pieten naar Steenbergen, Nieuw-Vossemeer en Kruisland om de kinderen te begroeten. Het was weer één groot feest!

DOOR ADDO SPRANGERS

In de haven van Steenbergen was het aantal kinderen dat - vergezeld door papa's en mama's, broertjes en zusjes, opa's en oma's en vriendjes en vriendinnetjes - bijna niet te tellen. Ze zagen de Sint er met drie boten - twee speciaal voor zijn Zwarte Pieten - voor anker gaan.

Pepernoten

Namens de Gemeente Steenbergen sprak wethouder Knop er een welkomstwoordje, al waren de ogen van de kinderen uiteraard vooral gericht op Sinterklaas en de fanatiek pepernoten en snoepgoed uitdelende Zwarte Pieten. Jammer alleen dat één Zwarte Piet per ongeluk confetti had gemaakt van door kinderen ingeleverde verlanglijstjes.

De kinderen leken er zich niet al te druk om te maken, want er werd luidkeels gezongen en gezwaaid. Sommige kinderen maakten - heel slim - meteen van de gelegenheid gebruik om aan een van de vele Zwarte Pieten alvast een verlanglijstje te overhandigen. Wie daarin niet slaagde, hoeft echter niet te treuren. Gewoon je schoen zetten en jouw wensenlijstje daarin deponeren: Zwarte Piet weet er dan wel raad mee.

Sommige kinderen wisten Sinterklaas hoogstpersoonlijk een tekening te geven, terwijl de echte durfals zelfs met Sinterklaas en/of Zwarte Piet op de foto gingen. Op de Markt werd het feestje nog eens dunnetjes overgedaan bij de aankomst van de Sint dáár. Er werd vrolijk gedanst en gezongen met de Zwarte Pieten. Ook hier grepen veel jeugdige bewonderaars hun kans om met Sinterklaas op de foto te gaan. En de confetti? Ach, een foutje dat gemakkelijk kon worden rechtgezet. Ter plekke konden nieuwe verlanglijstjes worden ingeleverd.

Geduld

Naast Steenbergen mochten ook Nieuw-Vossemeer en Kruisland zich verheugen op de komst van de Sint en zijn Zwarte Pieten. De kinderen in Welberg en Dinteloord moeten nog even geduld hebben. Het bezoek aan hun dorpen staat voor het komende weekeinde in de agenda van de Sint.[l]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding