Wit speelt en wint.
Wit speelt en wint. Foto:

BSV-jeugd uitslagen

BERGEN OP ZOOM - Voor het BSV-kampioenschap moeten er nog enkele partijen gespeeld worden voor de promotie en degradatie. We zullen u de volgende keer meer berichten over de definitieve standen in de diverse poules. Afgelopen vrijdag werd de tweede ronde van het Open Bergs Jeugdkampioenschap gehouden. Er zijn nu twee koplopers.

In dat Open Bergs Jeugdkampioenschap wist Levi Vriens te winnen van William van Heerbeek, Casper Room won van Wouter Kunst, Mees Schillemans won van Martin Schoones en Tom Keijzer won van Marieke Luijkx. Daardoor zijn er nog twee spelers met de volle winst, 2 uit 2, te weten Levi Vriens en Casper Room. Over drie weken wordt de derde ronde verspeeld. Vrijwel zeker is dat de twee koplopers dan tegen elkaar spelen.

Voor het BSV-jeugdtoernooi is het te laat om daarvan deze week al verslag te doen. We zullen dit daarom in het volgende nummer doen.

Vorige week gaven we u het volgende probleem: Wit: Kg1, Df3, Tf7, Pf1 en Pa5; pi: a3, b2, e3, f2 en g2; Zwart: Ka8, Dc4, Th8, Pb3, Lb8; pi: a6, b7, e6 en g7. Wit dreigt mat op b7, maar zwart kan dat pareren door Pxa5. Maar veel beter is natuurlijk nog: 1. …. Th1+ 2. Kxh1 Dxf1 mat.

Bij het nieuwe probleem staat wit een paard voor. Maar dat paard staat gepend. Gaat dan het witte paard verloren? Wit is aan zet.[l]