TCS redt zich weer

STEENBERGEN - In de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie heeft TCS zich al snel uit de degradatiezorgen weten te werken. Weer, want ook in de voorjaarscompetitie kwam het op het laatste weekend aan.

Voor TCS 1 zorgde daar opnieuw Ronald Minkman voor. Al in de eerste set zorgde hij voor opluchting door de stand op 0-1 te brengen. Dat betekende dat de twee naaste concurrenten in hun laatste wedstrijd met een ruime winst uit de bus moesten komen. In het dubbelspel boekte hij samen met Peter Bogers opnieuw winst. De redding was toen al zeker, telefonisch contact met de andere wedstrijden toonde dat aan. Overigens bleef Ronald ook deze wedstrijd ongeslagen en kon hij over de hele competitie een scoren van 100% noteren. Het 6-4 verlies tegen ODT KU 5 kon als een overwinning worden gevierd.

Zonder te spelen kon ook TCS 2 feest vieren. De twee naaste concurrenten moesten tegen elkaar aantreden en maakte er een spannende wedstrijd van. Die spanning zorgde ervoor dat beide partijen geen nut hadden van de 6-4 uitslag. Met een fraaie vierde plaats ontliep men zowel rechtstreekse degradatie als een degradatiewedstrijd.

Voor de dames van TCS 3 was vorige week het doek al gevallen. Markiezaat 6 was met 8-2 duidelijk te sterk. Sandra Adriaansen en Elza van Geel wisten de eer te redden. In 2019 start men dus in de zevende klasse, een verademing want dit was wel een ongekend sterke zesde klasse.[l]