Verlies voor Sc Welberg bij Aardenburg

WELBERG - Met de wetenschap dat er vijf vaste krachten van de selectie nog geblesseerd zijn, Martijn Hagens, jeugdspeler Martijn Gladdines en Antonie Smit (keeper zaterdag 2) waren de stand-ins die aantraden deze middag in en tegen Aardenburg, zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden.

Op een voor beide partijen heel slecht veld speelde de wedstrijd zich af. De spelers van beide partijen lagen/gleden geregeld onderuit, van goed voetbal was/kon geen sprake zijn. Toch kwamen er kansjes voor Eric van Minderhout en Martijn Gladdines, die beide niet op, maar de bal naast het doel plaatsten. De thuisploeg probeerde met counters in het doelgebied van Welberg te komen, waar keeper Antonie Smit met enkele goede reddingen voorkwam dat Aardenburg op voorsprong zou komen. Toch net voor rust moest hij het antwoord schuldig blijven op een inzet van Aardenburg en scoorde zij, uit een counter de 1-0.

Na rust eenzelfde spelbeeld, twee hardwerkende ploegen die geen best voetbal op de slechte grasmat konden leggen, voor beide ploegen waren er minimale kansen. Als er al een kansje gecreëerd kon worden greep de Aardenburgse keeper of de robuuste verdediging kordaat in en voorkwam dat Welberg langszij kon komen. Aardenburg bleef volharden in het met lange ballen de aanvallers aan te spelen, maar door goed keeperswerk van Antonie, bleef de schade voor Welberg beperkt. Toch viel in de slotfase na weer zo’n counter de 2-0 en was Antonie kansloos op deze inzet. Dit was ook de eindstand. De “man of the match” was Antonie Smit, daar was iedereen het wel over eens, helaas leverde het geen punten op.

Zondag 8 december gaat Sc Welberg 1 naar Stampersgat, om bij de Schutters op het Andries sportpark aan te treden voor hun wedstrijd. Aanvang wedstrijd 14.00 uur. [l]