VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

ROOSENDAAL - Vrijwillige coördinatoren begeleiden gedurende een voorleestraject ongeveer vijf gezinnen en de daarbij behorende voorlezers. Dankzij de coördinatoren ontvangen de voorlezers een goede begeleiding en weet de projectleiding hoe het project verloopt.

Voor dit team van voorlezers organiseer je gedurende het voorleestraject drie bijeenkomsten, waarin je ze informatie geeft en de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen en elkaar te helpen. Ook ga je de eerste keer dat een voorlezer gaat voorlezen mee naar het gezin. Je stelt met de ouders doelen op en samen met de voorlezer kijk je hoe het voorlezen het beste vorm kan krijgen. Halverwege het project ga je nog een keer mee om te kijken hoe het gaat. De laatste keer ga je mee om het project af te sluiten. Ter voorbereiding krijg je een training. Gedurende het voorleesseizoen worden ook interessante trainingen en workshops aangeboden.

Profiel: Minimaal 18 jaar. HBO werk- en denkniveau. Goede beheersing van de Nederlandse taal. Bij voorkeur woonachtig in gemeente Roosendaal. Communiceert makkelijk met verschillende doelgroepen. Betrouwbaar en verantwoordelijk. Doorzetter, niet snel uit het veld geslagen.

Reageren kan via VoorleesExpress Roosendaal, Maureen Jeltema, 0640711774, maureen.jeltema@wijzijntraversegroep.nl. [l]