Winkels en horeca zo veel mogelijk binnen centrumring

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal wil de bestemmingsplannen van ruim honderd verschillende panden aanpassen om detailhandel en horeca buiten de centrumring terug te dringen.

DOOR REMKO VERMUNT

In totaal gaat het om 107 verschillende locaties waar op dit moment een horeca- of detailshandelsbestemming op rust, maar waar op dit moment geen gebruik van wordt gemaakt. "Roosendaal wil een aantrekkelijke binnenstad. Dat gaat het best door winkels en horeca te concentreren in het centrum", stelt de gemeente Roosendaal.

De gemeente heeft deze percelen daarom in kaart gebracht. De eigenaren zijn door de gemeente persoonlijk geïnformeerd en vanaf 4 februari ligt dit plan één jaar ter inzage. "Dat is langer dan normaal. Gedurende dit jaar hebben de eigenaren nog de mogelijkheid om in hun pand, volgens de huidige regels, een horecazaak en/of een winkel te vestigen. Dat kan zonder problemen."

Maken zij hiervan gebruik, dan houdt het pand de mogelijkheid voor een winkelfunctie. Is er na een jaar nog steeds geen horeca en/of winkel in het pand gevestigd? Dan komt die functie door het nieuwe bestemmingsplan te vervallen. Veel percelen krijgen straks een zogenaamde Gemengd 2- bestemming. Dat houdt in dat er in deze panden wel kantoren, maatschappelijke voorzieningen, ambachtelijke werkplaatsen of woningen mogen komen. "Ook dienstverlening is hier wel toegestaan, zoals kapperszaken." [l]