Zeulband Toeternietoe bestaat 44 jaar

ROOSENDAAL - Dit jaar is het 44 jaar geleden dat 5 vrienden besloten om een bandje op te richten om de carnavalsactiviteiten in Tullepetaonestad met vrolijke muzikale noten op te luisteren. Als naam werd gekozen voor Toeternietoe wat verwijst naar de onmuzikale achtergrond van de oprichters.

Zonder een noot muziek te kennen gingen we van start om middels "spijkerschrift" iets dat op muziek leek uit de instrumenten te toveren. Dit ging zo goed dat we het volgende jaar al aan alle carnavalsactiviteiten in Tullepetaonestad mee deden. In de loop der jaren leerde de meeste noten lezen en werden er ook nieuwe leden aangetrokken.
De bezetting bestaat nu uit 13 muzikanten, die niet alleen met carnaval optreden maar ook het hele jaar bij allerhande evenementen muzikaal aanwezig zijn. Dit niet alleen in Tullepetaonestad maar ook elders in het land, zelfs over de grens is Toeternietoe inmiddels bekend.
Hoogtepunten zijn het driemaal winnen van het Tullepetaonse Zeulbandspektaokel "oude stijl" en een optreden op de grote markt van Hasselt de provinciehoofdstad van Belgisch Limburg. Dit in het kader van de jaarlijkse kapelfestivals van bandjes met de naam toeternietoe (er waren er op een gegeven moment ruim 10 stuks) wat iedere keer een geweldig belevenis was. Meer wetenswaardigheden van onze zeulband staat op onze website: toeternietoeroosendaal.nl

Jubileumavond
Zoals we ook ons 11, 22 en 33 jarig bestaan gevierd hebben doen we dit ook met het 44 jarig bestaan. Dit doen we op vrijdagavond 22 februari in een nieuwe locatie en wel café de Veestallen opde Kade. Vanaf 20.00 uur zijn alle Tullepetaone al of niet muzikaal hier welkom om ons te feteren. [l]