Vrijdag landelijke Opschoondag in Nispen

NISPEN - Werkgroep Nispen Schoon! houdt voor de derde keer in samenwerking met basisschool De Linde op vrijdag 22 maart een schoonmaakactie in Nispen. Basisschool De Linde heeft het keurmerk Schone School 2019 verdiend onder andere met deze actie. De Troepgroep is een groep fanatieke vrijwilligers uit het dorp die sinds december 2017 zijn gestart met vuilprikken. Maar dat vinden de Nispenaren nog niet voldoende.

Om 12.30 uur wordt op ludieke wijze de aftrap gegeven in het OpenLuchtTheater in Nispen. Daarna gaan de dorpsbewoners, jong en oud, in de wijken en langs de uitvalswegen van Nispen aan de slag om de openbare ruimte van zwerfvuil te ontdoen.
In het kader van duurzaamheid en om de afvalberg terug te dringen wordt veel gedaan. Zo is gezorgd voor herbruikbare bekers, waarin ranja geschonken wordt voor de kinderen. Aan de volwassenen wordt gevraagd zelf een mok mee te brengen voor een heerlijke koffie/thee. Voor iets lekkers erbij zorgt bakker Suijkerbuijk, wederom milieuvriendelijk gepresenteerd.
Om de zichtbaarheid van alle deelnemers te vergroten dragen alle schoolkinderen het bekende groene schoolhesje en de overige deelnemers dragen een eigen hesje. In een aantal reserve-hesjes is voorzien. Vele vrijwilligers maken de actiemiddag mogelijk en verkeersregelaars zorgen voor een veilig verloop van het evenement.

Afvalberg
Tussen 14.00 en 14.15 uur wordt de actie afgesloten en is er een flinke afvalberg verzameld in het OpenLuchtTheater. Het afval wordt dezelfde middag nog afgevoerd door de gemeente. Voor de overige deelnemers is er de mogelijkheid om door te gaan met afval opruimen tot 16.00 uur. Ook u als dorpsbewoner draagt toch ook uw steentje bij aan een schoon en leefbaar dorp? Dus meldt u zich op die middag massaal aan voor de opruimactie van ons dorp.
Kunt u niet aanwezig zijn tijdens Nispen Schoon! maar heeft u wel belangstelling om in Nispen zwerfvuil op te ruimen stuur dan even een berichtje naar de Troepgroep via manon.boshouwers@outlook.com. Wilt u ook eens een rondje met ze meelopen dat kan. De Troepgroep is ook terug te vinden op Facebook ga daarvoor naar https://www.facebook.com/troepgroepnispen. [l]