schutters OWB en Roosendaal in actie
schutters OWB en Roosendaal in actie Bert Cools

Kuisboogschutters Kring OWB winnen van Kring Roosendaal

ROOSENDAAL - De kruisboogschutters die vorig jaar kampioen werden in hun afdelingen van kring OWB en kring Roosendaal hebben hun onderlinge jaarlijkse ontmoeting verschoten bij Strijd in Vrede in Oudenbosch.

Als eerste kwamen de B schutters in actie. Kring OWB behaalde hier al een grote overwinning door gelijk een gat te slaan. Met een gemiddelde van -1,22 tegen -4,22 moesten de schutters uit Roosendaal het strijdperk verlaten.

Bij kring OWB werd Luke Langeweg met 94 punten de beste schutter gevolgd door Petra Kapitein met ook 94 punten maar een moes minder, derde werd Jack Heck met 81 punten. Bij Roosendaal was Patrick Cornelis de beste met 94 punten gevolgd door Donya van Roosendaal met 85 en Yilmaz Ozcelik met 81 punten.

Bij de A schutters werd het verschil nog groter 0,28 tegen -4,06 voor kring OWB. Hier werd Danny Eckhart met 95 punten winnaar voor Dre Rutten met 93 punten en Corne van Beers met 90 punten.

Bij kring Roosendaal werd Peter Hagenaars winnaar met een score van 95 punten hij werd gevolgd door Piet Beerendonk met 84 punten en Henk Meeuwisse met 82 punten. Tenslotte bepaalden de ere schutters de eindstand op +1 voor OWB tegen -1.33 voor kring Roosendaal. Bij OWB werd Piet van Beers na nog een nakamp winnaar met 94 punten, hij won van Mielle Stoop die ook 94 punten had geschoten door bij het kampschot een roos te schieten en Mielle een 9.

Derde werd Kees van Beers met 92 punten. Bij Roosendaal werd Wilco van Beers winnaar met 95 punten, hij bleef Cees de Kock voor die 93 punten scoorde en Pieter Griffioen die 88 punten behaalde. Voor de wedstrijd streden de schutters tegen hun gemiddelde van beiden 90,89.

Voor 2020 word het gemiddelde voor kring OWB 91,89 en voor kring Roosendaal 88,56.[l]