Vlnr Tico, Bas en Joram.
Vlnr Tico, Bas en Joram. K Brouwers

Heren Dynamo Roosendaal presteren weer top

ROOSENDAAL - In het weekend van 16 en 17 maart werd in Hoofddorp de 2e wedstrijd NK herenturnen gehouden.

Op zaterdag mocht Jasper Joosen voor Dynamo het spits afbijten. Jasper turnt in de pupil 1e divisie, na een jaar vol blessures turnde hij een goede wedstrijd met mooie oefeningen op vloer en voltige wist hij zich naar een 13e plaats te turnen.

De volgende groep waren de instappers 2e divisie, de jongste die dit weekend voor dynamo uitkwamen. In deze groep waren, na een eerdere afval ronde, Mats Gerritsen, Jens van Asselt en Victor van Nuffel over. Mats turnde goede oefeningen op brug en rekstok, hiermee werd hij 17e. Jens turnt nog niet zolang maar stond al wel in deze wedstrijd. Met zijn hoogste punten op vloer en brug werd hij 22e. Victor was sterk op vloer en ook op brug liet hij een mooie oefening zien, hiermee werd hij 5e. Met deze 5e plaats heeft hij ook een plaats bemachtigd in de volgende ronde naar de finale NK. Robin Wegman was als laatste voor die dag, hij komt uit in de junior2 3e divisie. Ringen en rekstok werden met zijn hoogste punten beloond, hij werd 20e. Voor hem hiermee ook een plaats in de volgende ronde.

Zondag 17 maart

Op zondagochtend was Toine Hemelaar de eerste van de dag. Hij komt uit in de junior1 3e divisie. Vorige week werd hij eerste, nu ging de wedstrijd wat moeizamer maar hij haalde op sprong en brug weer hoge punten. Deze keer werd hij 7e.

Bas Wijnsma turnt in de junior1 1e divisie. Hij heeft 3 kwalificatie wedstrijden in aanloop naar de finale NK Hij turnde een zeer goede wedstrijd met vooral op brug en sprong hoge punten. Hij haalde hiermee de 2e plaats en dus verzekerd van een finale plaats en ook toestelfinales zijn voor hem al verzekerd.

In een leeftijdsgroep lager turnen Tico van der Horst en Joram Brouwers, zij komen uit in de jeugd 1e divisie. Tico zijn beste onderdelen waren brug en ringen hij werd 17e. Joram had hoge scores op vloer en voltige waarmee hij een 5e plaats wist te behalen. Helemaal zeker van een finale plaats is hij nog niet, daarvoor had hij bij de eerste 4 moeten zitten, maar de kans hierop is wel zeer groot. Nog 2 kwalificatie wedstrijden te gaan.

Een divisie hoger zit de Roosendaalse Gijs Franken. Gijs is dit jaar tijdens het Sportgala nog uitgeroepen tot sporttalent. Hij traint in Zwijndrecht en had 60 punten nodig voor kwalificatie voorde finale NK. Dit aantal heeft hij makkelijk gehaald, voor hem dus ook een finale plaats en toestel finale tickets.

De laatste was senior 1e divisie Bjorn Nelemans, Bjorn haalde op rekstok en voltige de hoogste punten en wist zich ondanks de schoolvoorbereidingen voor zijn examen te turnen naar de 14e plaats.

Over 2 weken is de 3e wedstrijd waaraan weer een hoop, ook andere, turners meedoen.[l]