Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Citymarketing gaat officieel van start

ROOSENDAAL - Wethouder Cees Lok heeft afgelopen dinsdag symbolisch een grote sleutel overhandigd aan Roland Jurriëns, zodat hij officieel van start kan met het Citymarketingbureau.

DOOR REMKO VERMUNT

Het kantoor aan de Bloemenmarkt 6 stond dinsdagmiddag helemaal vol met ondernemers, ambtenaren en allerlei andere betrokkenen. "Ik zie heel veel mensen en dat is een goed teken, want dat betekent dat mensen Citymarketing nu al weten te vinden", stelde wethouder Cees Lok. Het Citymarketingbureau gaat de gemeente Roosendaal op een positieve en professionele manier promoten, zodat er meer bedrijven, bezoekers en bewoners naar de stad komen. Het belangrijkste hierbij is volgens Roland Jurriëns, schrijver van het plan, dat alle partijen in Roosendaal gaan samenwerken en als één naar buiten treden.

Campagnes

Het Citymarketingbureau gaat de komende tijd verschillende campagnes opzetten om te laten zien hoe leuk het bijvoorbeeld is om in Roosendaal te wonen, te werken of te studeren. Een voorbeeld daarvan is de onderwijscampagne die in 2018 al te zien was in de straten van Roosendaal. Met behulp van onder andere driehoeksborden langs de weg en social media werden de studenten op een positieve manier welkom geheten. En zo gaat het Citymarketingbureau nog veel meer campagnes opzetten, zo worden nu ambitieuze Roosendalers gevraagd om hun doelen/dromen te delen. "Want mensen maken de stad. We zijn daarom op zoek naar inwoners van Roosendaal, die hun ambities en dromen met ons willen delen. We delen jouw verhaal en volgen je graag bij het realiseren van je dromen."

Opening

Tijdens de officiële opening werd ook de website www.roosendaalcitymarketing.nl gelanceerd, de Raad van Toezicht voorgesteld en het team dat vanaf 1 april officieel aan de slag gaat. [l]