Afbeelding
Foto:

Boekenschrijfster Esther Gerritsen bezoekt Roosendaal

ROOSENDAAL - Ze is één van de zes overgebleven genomineerden voor de Libris Literatuur Prijs, maar op dinsdag 26 maart staat ze gewoon in Roosendaal: Esther Gerritsen. Stichting De Witte Roos presenteert op deze dag vanaf 20.00 uur een avondvullend programma met de Nederlandse boekenschrijfster. Zo leest ze onder andere voor uit eigen werk, maar ook wordt ze geïnterviewd door docente Nederlands aan het Norbertus Gertrudis Lyceum: Margot Schrauwen.

De Nederlandse boekenschrijfster Esther Gerritsen debuteerde in 2000 als prozaschrijfster met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. Daarna volgde nog eens zeven succesvolle romans: Tussen Een Persoon, Normale dagen, De kleine miezerige god, Superduif, Dorst, Roxy en De trooster. Voor laatstgenoemde is Gerritsen genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Afgelopen week werd bekend dat Esther Gerritsen als één van de zes nog in de race is om die prijs in de wacht te slepen. De voorzitter van de jury, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker, maakt op 6 mei de winnaar bekend. Eén van de andere genomineerden is Ilja Leonard Pfeiffer met zijn boek Grand Hotel Europa. Ook hij is binnenkort (3 april), dankzij De Witte Roos, in Roosendaal voor een avond vol literatuur en poëzie.

Esther Gerritsen is echter niet alleen bekend vanwege haar romans. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk Broer en de vele columns die ze schreef voor de VPRO Gids en de Volkskrant zijn gebundeld in de twee boeken: Je hebt iets leuks over je en Ik ben vaak heel kort dom. Daarnaast heeft ze drie toneelstukken op haar naam staan en twee scenario's. Kortom er is genoeg te bespreken en het belooft op voorhand al een interessante avond te worden! Benieuwd? Kom dan dinsdag 26 maart om 19.30 uur naar de bibliotheek op de Markt in Roosendaal. Entree is tien euro, voor Vrienden van De Witte Roos vijf euro en scholieren mogen gratis naar binnen. [l]