Micaele op plaats 2, ze heeft er hard voor gewerkt.
Micaele op plaats 2, ze heeft er hard voor gewerkt. trainster Karin

Drie podiumplaatsen Dynamo Roosendaal in kwartfinale NK turnen

ROOSENDAAL - In het weekend van 23 en 24 maart mocht bijna de gehele A-selectie van Dynamo Roosendaal naar Helmond om hun kwartfinale NK te turnen.

Op zaterdag mochten de Pupil 1 N2 (Sterre Holterman en Bridget van den Broek) en Pupil 2 N2 (Loïs Hartog en Dewi Govaers) van start. Sterre eindigde op plaats 10 en Bridget wist een mooie 5e plaats te veroveren. Zij had op brug en vloer het 2e hoogste punt van de wedstrijd. Bij de Pupil 2 N2 mocht Dewi het podium beklimmen en kreeg het zilver omgehangen. Zij had een mooie balkoefening die goed was voor het 2e hoogste punt en had de 3e hoogste score op vloer. Loïs stond lange tijd bovenin, maar had op het laatste toestel balk twee vallen waardoor ze eindigde op plaats 5. Het hoogste punt op brug en 2e hoogste score op vloer waren toch maar mooi voor haar. Mooie prestaties, en alle vier de dames zijn door naar de halve finale.

Zondag begon de dag met de Pupil 1 N1 (Kyara van Dooren, Iris van der Kloot en Dina Hoefsmit). Kyara wist zich allround naar een mooie 3e plaats te turnen, ook had ze de 3e hoogste score op balk. Iris had het hoogste punt op rekstok en eindigde allround op een mooie 5e plaats. Dina eindigde op plaats 13 en is helaas niet door naar de halve finale. Kyara en Iris zien we weer in de halve finale.

Daarna was Pupil 2 N1 turnster Micaela van Dorst aan de beurt. Ook hier weer een podiumplaats op het hoogste niveau en wel een mooie tweede plaats. Micaela had de hoogste score op balk, 2e hoogste score op vloer en 3e score op sprong en is ruim verzekerd van een plaats in de halve finale. Daar start echter alles weer op nul dus stilzitten is er niet bij.

In wedstrijdronde 3 mochten de Junioren 1e divisie, Cato Graswinckel en Esmee Kools, turnen. Esmee eindigde op plaats 10 en had een 3e hoogste score op balk. Cato eindigde op plaats 14. Beide turnsters zijn door naar de halve finale.

De laatste ronde op deze dag was voor de Senioren 1e divisie dames; Iefke Jacobs en Manouk Haast. Manouk was al zeker van plaatsing naar halve finale door haar gouden medaille van vorige keer, dus probeerde ze deze wedstrijd wat nieuwe dingen uit. Dit ging nog niet helemaal naar wens, maar ondanks dat eindigde ze alsnog op een mooie 5e plaats. Zij had de hoogste score op sprong en vloer. Iefke turnde vandaag een goede wedstrijd en eindigde eensgezind net als Manouk maar op de andere baan op een mooie 5de plaats. Ook zij is door naar de halve finale.

Trainsters weer bedankt voor de goede begeleiding en voor dit mooie resultaat. Op naar de halve finales.[l]