Uitslagen Remmerswaal Accountants Duocup

ROOSENDAAL - Voor het eerst sinds de seizoenen 2005-2006 en 2006-2007 is het in dit recreatieve tafeltennis-bekertoernooi mogelijk dat een team twee achtereenvolgende jaren met de hoofdprijs huiswaarts keert. Toen waren het Jac Rosenboom en Ivo van Hassel van team Gas-stel die dat presteerden. Nu kan team Ut Twedde 2.0 met Nico de Hoon en Marco Stad die prestatie evenaren. Zij wonnen immers vorig seizoen met overmacht de cup-met-de-grote-oren.

Er zijn nog 3 teams die Nico en Marco af kunnen houden van prolongatie van eindwinst in de Remmerswaal Accountants Duocup. Als eerste is dat de 3-mans-formatie De Lange Noppekes met Mathieu Verdeyen, Robert Huijbregts en Wim Bloemer. Mathieu, Robert, Wim maar ook Nico en Marco spelen bij ttv De Meede in Made.
De Lange Noppekes wonnen in seizoen 2016-2017 de duocup. Vervolgens is daar team Nedro de Pin Pongers met basis-speler Albert de Jong; het is nog niet duidelijk of Eelco Ligtenberg tijdens de finales in mei zal aantreden. Mogelijk speelt Jac Rosenboom dan, net als in speelronde 3, in plaats van Eelco. Het laatste team dat gaat meestrijden om de hoogste duocup-eer is team Bakvis United met Wouter van Eekelen en Ivo van Hassel.
Wellicht is het de aandachtige lezer al opgevallen dat elk team tenminste 1 speler herbergt die ooit de duocup heeft gewonnen.

Finalegroepen
In finalegroep B is het ook mogelijk dat de huidige bekerhouders “op herhaling” gaan. Alexander Eulenpesch en Niels van Vliet van de Prinsenbeek Eagles mogen in die finalegroep B dan wel rekenen op behoorlijke tegenstand van New Team (Jos Walravens en Ad Koevoets), Jut en Jul (Jacqueline van Osta en Raymond Liebau of Corné Polak) en MTTCW (Walter van Gils en Tom van Doorn)

In Finalegroep C, de Financial Shop Hypotheken finalegroep kan net als in de 2 eerder genoemde groepen, een team de titel prolongeren. Team Withagen (vader Wout en zoon Edwin Withagen) moeten dan wel zien te winnen van The Travel Boys (Rob Kraus en Jan-Paul Niesert), Buurman & Buurman (Arthur Ackema en Marco Kools) en De Wouwenaren (René Schijven en Adrie Raaymakers)

In Finalegroep D wordt de wisselbeker zeker uitgereikt aan nieuwe winnaars. De winnaars van vorig seizoen, The Travel Boys (Rob Kraus en Jan-Paul Niesert) spelen dit seizoen de finale in een 1 trapje hogere finalegroep. De teams die nog in aanmerking komen om de wisseltrofee in ontvangst te mogen nemen zijn De Dijkers (Wim Hopmans en Chris Keijzer of Sander van Dongen), De Fanta’s (Jack Polderman en Jack van der Steen), De Klassiekers (Dion van Dooren en de carnavalsprins van Ossendrecht Jimmy Noordermeer) en Dubbel Kluts (Ger van Driel en Jan Kamm of Hans Visser).

In Finalegroep E, de Stultiëns Assurantiën finalegroep zijn er 3 teams die nog in strijd zijn om de hoogste eer in deze finalegroep. Moes Boys (Hans Mossel en Jan van der Stap) moeten nog aan de bak tegen Tornado 3 (Ad Vriens en Marc Bulthé) en Nieuwe Start (Frans Reurling, Rafael de Fructuoso van der Veen en/of René Aarts).

Duocup-Light
Sinds 2011 bestaat naast de Remmerswaal Accountants Duocup ook de Duocup-Light. In tegenstelling tot de heavy duocup, waarin op een avond 2 teams moeten worden bestreden, wordt in de light-versie slechts tegen 1 ander team gestreden. Sinds vorig jaar heet deze versie de Onora’s Duocup-light. De laatste jaren groeit deze light-variant behoorlijk. Dit seizoen hebben 20 teams deelgenomen (tegen 64 in de heavy duocup). De hoofdprijs dit jaar wordt gewonnen door ofwel Team Maokt Er Mar Wa van (Jan Somers en Leo Notenboom) ofwel Thunder & Lightning (René van den Berg en Michel Lammens).
Elk deelnemend team speelt van 13 tot en met 17 mei zijn eigen finale in de mooie tafeltenniszaal van het jubilerende Tanaka in Etten-Leur. [l]