Jong en oud beschermen tegen veiligheidsrisico's

ROOSENDAAL - Sanneke Vermeulen (VVD) wil dat er in de gemeente Roosendaal een speciaal convenant wordt opgesteld om jong én oud te beschermen tegen mogelijke veiligheidsrisico's, zoals pesten, drugshandel en seksuele intimidatie.

DOOR REMKO VERMUNT

Veiligheid in het onderwijs staat de laatste jaren hoog op de maatschappelijke agenda. Verschillende organisaties zoals GGD, politie, Bureau Halt en gemeenten proberen scholen zo veilig mogelijk te houden. Om versnippering van inzet te voorkomen is er een speciaal convenant 'Veilige School' in het leven geroepen, waarbij alle partners samenwerken en waarin duidelijk staat wie waarvoor verantwoordelijk is. "Maar, een veilige school is slechts een deel waar kinderen en jongeren hun tijd besteden. De VVD staat voor veiligheid voor iedere inwoner, voor zowel jong als oud", stelt Vermeulen.

Vragen

Daarom wil de VVD een nieuw convenant opstellen waarbij niet alleen scholen kunnen aansluiten, maar ook andere organisaties zoals sport-, cultuur- en gezelschapsverenigingen. "In hoeverre bent u bereid om deze organisaties persoonlijk te benaderen om te vragen hoe zij tegenover een convenant staan", wil Sanneke Vermeulen nu weten van de wethouder. "En, hoeveel gemeenten werken nu met het convenant Veilige School én hoe staat het met dit convenant in de gemeente Roosendaal?" [l]