Formidabele overwinning dames van rugbyclub Bekaro

ROOSENDAAL - Zondag 14 april was de dag van de revanche en wat waren de dames gebrand op een overwinning. In hun thuiswedstrijd 2 weken eerder werd er verloren met 2 punten, en dat verlies smaakte zuur.

Er was stilte in de kleedkamer, iedereen was gefocust en vanaf minuut 1 werd Middelburg onder druk gezet. Waar 2 weken geleden de onervarenheid van de dames nog deel uitmaakte van de reden van verlies, viel deze wedstrijd alles op zijn plaats. Voor iedere meter werd gestreden, en iedere actie werd ondersteund door het hele team. Gwen Quirijnen stond aan de basis van bijna iedere actie , Charlotte Phillipus ( Flipje ) liep continue in haar looplijn, en samen met haar medespelers zorgde beide dames voor de gaten in de verdediging van Middelburg. En door de aanhoudende druk van Roosendaalse zijde kwamen er steeds meer mogelijkheden tot scoren. Op het moment dat Middelburg balbezit kreeg was daar Conny Kuijstermans die geen tackle miste, en snoeiharde tackels maakte. Mandy Luijkx was daar weer in support , waardoor de bal weer terug in Roosendaals bezit kwam, en er weer aangevallen kon worden. Door de felheid en gedrevenheid kreeg lieke Verhulst nog een gele kaart door te snel oplopen , maar ook met 14 man was Roosendaal te sterk voor het overrompelde Middelburg. Zelfs toen Nicole vd Schelde als onervaren prop de plaats moest overnemen van de zeer ervaren Anne v Dijk op de eerste rij was Middelburg niet in staat het tij te keren waardoor de zure smaak van verlies, door de zilte lucht in het Zeeuwse Middelburg werd omgezet in de zoete smaak van winst.Na 80 minuten stond er 40-60 op het scorebord. Wat zeer verdiend was.

Open trainingsweek

Dit is het eerste jaar dat Roosendaal weer deelneemt met dames aan de rugbycompetitie, samen met Etten-Leur vormen zij een team. Aanvulling op de selectie van Roosendaal is een groot streven van de dames, en de dames gaan dan ook een open week organiseren. Op 21 en 24 mei kun je vrijblijvend meetrainen en op 25 mei wordt deze week afgesloten met een open dag. Dus mocht je geïnteresseerd zijn kun je vrijblijvend komen proeven aan deze geweldige sport , maar zeker ook aan de supersfeer binnen dit damesteam.

Info over deze open trainingsweek volgt binnenkort, maar mocht je nu al info willen kijk dan eens op RugbyRoosendaal.nl of mail naar jf.snijders@home.nl[l]