Net geen stunt voor Pin Pongers 3

WOUWSE PLANTAGE - Afgelopen week kwamen de competitieteams van tafeltennisvereniging De Pin Pongers voor de laatste maal in actie in de NTTB Voorjaarscompetitie 2019.

Pin Pongers 2 speelde op donderdagavond 18 april tegen hekkensluiter Scaldina (1) en won met 3-7. Het team uit Zierikzee degradeerde daardoor rechtstreeks, het team uit Wouwse Plantage schreef hierdoor historie door voor de eerste maal in de ruim 34 jarige clubhistorie op een tweede plaats in de 4e klasse eindigde. Rose-Marie de Koning won al haar 3 singles, Walter van Gils en Jac Rosenboom wonnnen ieder 2 singles. Op 10 mei volgt een toetje in een promotiewedstrijd tegen Arnemuiden (3).

Pin Pongers 1 moest winnen bij Vice Versa'51 (2) om eveneens een historische tweede plaats te halen, maar dan in de 3e klasse. Het werd in Oudenbosch uiteindelijk 5-5. Tom van Doorn won al zijn 3 singles. Koen Schuurbiers pakte 1 puntje, Albert de Jong bleef ditmaal puntloos. De laatstgenoemden wonnen samen wel het dubbelspel.

Pin Pongers 3 had in Etten-Leur aan 1 puntje genoeg om minimaal tweede te worden in de 6e klasse en rook zelfs even aan de titel, maar kwam hiervoor net een puntje te kort. Kersverse kampioen Tanaka (5) werd desondanks in eigen huis met 3-7 verslagen. Eelco Ligtenberg won al zijn 3 singles en bleef zelfs ongeslagen gedurende het hele seizoen. Kees Verhoeven won 2 partijen, Adrie Raaymakers won 1 partij. Adrie en Eelco wonnen ook het dubbel. Ook Pin Pongers 3 mag op 10 mei naar de beslissingswedstrijden.

Meer info: www.depinpongers.nl. [l]