Toch voorstellingen bij Openluchttheater Vrouwenhof

ROOSENDAAL - Bezoekers van het openluchttheater in 't Vrouwenhofpark kunnen dit jaar toch genieten van een aantal voorstellingen. Dat heeft Fleur van der Plas namens het theater bekendgemaakt.

DOOR REMKO VERMUNT

Ongeveer een maand geleden luidde het openluchttheater de noodklok. Omdat er geen subsidie kwam vanuit de gemeente, was het lange tijd onzeker of er überhaupt iets georganiseerd kon worden. "Als we eind april geen harde toezeggingen hebben, dan trekken we de stekker eruit", stelde Van der Plas destijds, maar daar is dus geen sprake van. "We gaan door. We hebben toch hulp gekregen vanuit de gemeente, het bedrijfsleven en donateurs." Het openluchttheater viel naar eigen zeggen tussen wal en schip. "Maar onze noodkreet heeft anderen doen laten inzien dat het niet langer zo kan gaan."

Daarom wordt dit jaar gekeken naar een tijdelijke oplossing en vanaf volgend jaar moet er een structurele oplossing komen voor het probleem. "We doen het al vijf jaar goed en we willen nu verder professionaliseren. Dat kan alleen als de gemeente ons ook serieus neemt." Subsidies van andere fondsen komen namelijk alleen vrij, als er ook vanuit de gemeente wordt bijgedragen. Dit jaar is nog wel sprake van een 'vrij magere programmering' maar vanaf volgend jaar wil Van der Plas ook weer grote namen gaan boeken. "Daar zijn we nu al mee bezig." [l]