Komende week collecte van het Longfonds

ROOSENDAAL - De collecte van het Longfonds is van 13 tot en met 18 mei.

Ook dit jaar zullen de collectanten van het Longfonds weer bij u aankloppen. Komende week kunt u hen met hun groene collectebussen verwachten.

Misschien is het goed om eens uit te leggen wat het Longfonds allemaal met het ingezamelde geld doet. Een van de dingen die u zelf meteen kunt checken is hoe gezond de lucht is die u inademt. De website van het Longfonds (www.longfonds.nl) biedt u de mogelijkheid om dat voor uw eigen postcodegebied te controleren. U kunt nog voor verrassingen komen te staan als u dit doet.

Het ultieme doel van het Longfonds is om alle longziektes de wereld uit te helpen. Dit houdt dus niet alleen in oplossingen vinden voor de grote hoeveelheid longziektes die er bestaan, maar ook meehelpen om die ziektes te voorkomen, bijvoorbeeld door te streven naar steeds meer rookvrije woon- en werkomgevingen.

Een van de activiteiten van het Longfonds die u in de eigen omgeving zou kunnen tegenkomen is het Longpunt, een plaats waar zorgverleners en mensen met een longziekte elkaar kunnen treffen. Meer informatie over het Longpunt Roosendaal is te vinden op de website www.westbrabant.longfonds.nl/longpunt-roosendaal-0 .

Neemt u eens een kijkje op een of allebei de webpagina’s om uzelf te overtuigen van het feit dat uw financiële bijdrage tijdens deze collecte absoluut goed besteed wordt.

En, met een vette knipoog naar SIRE, een collectant is ook maar een mens, #DOESLIEF. [l]