Ook lekker wandelen met de Halve Marathon van Roosendaal

ROOSENDAAL - Afgelopen week werd onder prachtige weersomstandigheden de avondvierdaagse van Roosendaal gelopen. Duizenden wandelaars onder wie veel kinderen liepen afstanden van 3 tot 10 kilometer.

Ook tijdens de komende Cloetta Halve Marathon van Roosendaal op zondag 23 juni kan er gewandeld worden door jong en oud. De zondagochtend staat dan in het teken van de Halve Marathon Wandeltochten en Nordic Walking. Om 10 uur begint vanaf de Oude Markt een wandeling over 4 Mijl, dat is iets meer dan 6 kilometer. Bovendien is er een wandeling van 10 kilometer. Voor de geoefende wandelaar start om 08.00 uur de 25 kilometer wat een mooie oefening is voor bijvoorbeeld de echte Vierdaagse van Nijmegen.

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe prachtige wandelingen uitgezet die een aantal markante punten in Roosendaal en omgeving aandoen. In het verleden werden bijvoorbeeld het Herstaco voetbalstadion en de tuinen van Mariadal aangedaan.

Atletiekvereniging THOR uit Roosendaal tekent ook hier voor de organisatie en rekent op enkele honderden wandelaars. Inschrijven kan via de website www.halvemarathonroosendaal.nl en op zondag 23 juni bij Café Chagall op de Oude Markt in Roosendaal.

In de middag zijn er dan de onderdelen voor de hardlopers zoals de KPO-kidsrun en de BNdeStem Familieloop, de Rabobank 4 Mijl, de A. van der Linden 10 kilometer en de Cloetta Halve Marathon. Ook hiervoor is de inschrijving open via de website. [l]