Afbeelding
Foto:

Kinderloop tijdens Samenloop voor Hoop

ROOSENDAAL – Tijdens de Samenloop voor Hoop die op zaterdag 15 en zondag 16 juni gelopen wordt op de WielerExperience in Roosendaal, wordt ook een speciale Kinderloop voor Hoop georganiseerd.

DOOR REMKO VERMUNT

De Samenloop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette voor het goede doel en de Kinderloop maakt daar een klein onderdeel van uit. De Kinderloop is op zondagochtend 16 juni van 10.30 tot 11.30 uur. Rondom de Kinderloop worden nog allerlei andere leuke activiteiten georganiseerd. Studenten van de Fontys Hogeschool helpen bij de organisatie van de Kinderloop en de activiteiten daar omheen, er is die ochtend veel te beleven voor de kinderen!

Kinderen

Jaarlijks krijgen 550 kinderen in Nederland de diagnose kanker. Daarnaast krijgen veel kinderen te maken met kanker door ziekte van iemand in de naaste omgeving, bijvoorbeeld een (groot)ouder. "Om heel bewust stil te staan bij al deze kinderen houdt de Stichting Samenloop voor Hoop een Kinderloop." Het inschrijfgeld voor de kinderloop is drie euro en dat gaat rechtstreeks naar het goede doel. Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen klusjes doen, zoals lege flessen inzamelen of oud papier ophalen.

Aanmelden

Aanmelden kan individueel, samen met familieleden of in een team, via www.samenloopvoorhoop.nl/roosendaal. Iedere deelnemer krijgt een t-shirt. De Samenloop zelf start op 15 juni om 15.00 uur en duurt tot 16 juni 15.00 uur. Dan wordt ook de opbrengst bekend gemaakt. [l]