Walking Football erg populair

ROOSENDAAL - Het gaat erg goed met het Walking Football voor 60 plussers. In geheel Nederland gaan steeds meer mensen in clubverband deelnemen aan deze erg leuke sport, zo ook bij VV DVO 60.

Iedere woensdagmorgen traint er een groep van bijna dertig mensen van 09.45 uur tot 11.00 uur op het mooie sportpark van DVO 60. Na afloop wordt de training uiteraard besproken onder het genot van een kopje koffie maar ook het dagelijks nieuws wordt uitvoerig besproken.

Het Walking Football is niet alleen voor mensen die gevoetbald hebben maar voor iedereen, man of vrouw, die lekker wil en kan bewegen en niet achter de geraniums wil zitten. We nemen deel aan toernooien en spelen vriendschappelijke wedstrijden maar het recreatieve is nog steeds erg belangrijk, aldus Piet van Osta. Hij heeft samen met het sportbureau en de KBO ervoor gezorgd dat deze activiteit kan plaatsvinden.

"Zelf doe ik ook nog mee en ik kijk uit naar de woensdagmorgen. We zijn een leuke groep die ook het sociale hoog in het vaandel heeft staan. Zo ondersteunen wij diverse projecten van het sportbureau, sportdagen enz, wij zijn er dan om te helpen. Ook komen de bewoners van Heerma State regelmatig langs om naar de training te kijken en daarna gezellig een bakje koffie drinken. Vorig jaar hebben we in het kader van Roosendaal 750 jaar voor het eerst een toernooi gehouden. Ik heb toen met mijn goede vriend Cor Verbogt afgesproken dat het toernooi een vervolg gaat krijgen. Dus dit jaar een toernooi op 9 oktober in het kader van Roosendaal 751 jaar. Cor is als stichtingsvoorzitter Roosendaal 750 erg blij dat het toernooi een vervolg gaat krijgen".

Wil je informatie over het Walking Football neem dan contact op met Piet van Osta, tel 0165 544709 of e mail losta@kpnmail.nl.

Het leukste is echter dat je een keer komt kijken op woensdagmorgen.[l]