Jan Somers en Leo Notenboom met tussen hen in de trotse ODT-voorzitter Dick Krabbendam en rechts Henk de Haan namens Onora KAtten en Honden Trimsalon. FOTO LOU AANRAAD
Jan Somers en Leo Notenboom met tussen hen in de trotse ODT-voorzitter Dick Krabbendam en rechts Henk de Haan namens Onora KAtten en Honden Trimsalon. FOTO LOU AANRAAD Lou Aanraad

Jan Somers en Leo Notenboom winnen Onora's Duocup Light

ROOSENDAAL - Een geweldige prestatie van Leon Notenboom (79) en Jan Somers (85) om de eerste plaats te pakken in dit recreatieve tafeltennistoernooi. De Onora’s Duocup Light is een broertje van de wat zwaardere Remmerswaal Accountants Duocup. Dat wil absoluut niet zeggen dat er hier niet leuk en sportief en gezellig getafeltennist wordt. Des te groter is het compliment voor het niet echt jeugdige team “Maokt Er Mar Wa Van” met genoemde 2 ODT-senioren.

Leo en Jan wonnen met 4-1 van het (uiteraard) jongere team Thunder & Lightning (Michel Lammens en invaller Elroy Plok). In 4 van de 5 wedstrijden was een derde game nodig om een winnaar te kunnen aanwijzen. Ook daarin bleek dat de krasse ODT-ers conditioneel niet te kloppen waren. Bravo en nog eens bravo Leo en Jan.

Team NOAD met Lisa Snoys en Sander de Smet eindigden op plaats 3. Lisa en Sander hebben te kennen gegeven dat ze het aandurven om volgend seizoen in de “heavy” duocup te gaan spelen. Voormalig duocup-light winnaars Cor Dedert en René Mouwen (Team DeMo) eindigde op plaats 4.

Nog een team met oud-winnaars: Mol&Go! met vader Hans Mol en zoon Erik Mol kwam ook al niet tot winst. Met 3-2 was Harella (Marielle de Bie en broer Gert Elst) te sterk.

De Dolle Dwaze Dames (Krista Bouwman en Saskia Otto) waren net iets sterker dan De Leste (Philip van Eekeren en echtgenote Mauricette van Eekeren)

Julini, bestaande uit de dames Lizanne Koolen, Nicole v d Eijnden en Judith Rutte wonnen de strijd om plaats 9 van team Audacia met Jac Hoevenaars en Berthold de Heide. Voor Jac was dit zijn laatste tafeltenniswedstrijd in competitie-verband. Jac heeft 22 van de 23 duocup-seizoenen meegspeeld, maar moet er nu noodgedwongen een punt achter zetten. Jac bedankt voor jouw jarenlange gezellige en sportieve inbreng in de duocup(-light).

Era Contour (Iwan van de Luijtgaarden en 3-bander Marcel de Pijper) legde beslag op plaats 11 door Mio Paese (Ingrid van Crugten en Peter van den Bemd) te verslaan.

De NAC-Babes (Beppie Aarts en Saskia v d Beemt) hebben het dit seizoen niet leuk gehad bij hun favoriete voetbalclub. In de strijd om plaats 15 tegen de AAdjes (Adrie Buijs en Ad Kop)kwamen ook zij niet tot winst. Geheel in NAC-stijl eigenlijk.

Team Hand in Hand (Peter Holten en echtgenote Lidy Holten-Loomans), duidelijk van die andere voetbalclub, streden tegen De Linde (Tiny Verbeek en Hans Mugge).

De strijd om de onderste 2 plaatsen. Maar daar maalde niemand om. Met veel enthousiasme werd er gestreden. Peter en Lidy wonnen met 3-2. Tiny en Hans kregen echter wel de poedelprijs uitgereikt.

Omdat 1 tem zich had afgemeld werden 2 poule samengevoegd. Op plaats 13 eindigde team Slag en Vaardig (José van Egmond en invaller Aart de Bont). Plaats 14 was voor Never Down (Wim Berkhout en invaller Ronald Bor). Plaats 17 ging naar Duo Onbekend (Ton Tieleman en Dinie Megens). [l]