Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Digitaal knutselen voor Vaderdag

ROOSENDAAL - Kinderen die graag iets willen knutselen voor Vaderdag, maar die liever achter de computer zitten, kunnen op zaterdag 8 juni terecht bij de Vaderdageditie van CoderDojo.

DOOR REMKO VERMUTN

In het medialab van de bibliotheek VANnU wordt van 10.30 tot 12.30 uur een speciale editie van CoderDojo gehouden. "We gaan digitaal knutselen", vertelt coördinator Joëlle Bakx. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld een digitale vaderdagskaart maken met beeld én geluid, ze kunnen een vaderdagspelletje maken, een klusjes- of complimentjesgenerator en ga zo maar door. "Onder begeleiding van professionele mentors leert de jeugd in het Medialab een speciaal cadeau voor Vaderdag te ontwikkelen." Deelname aan deze CoderDojo is helemaal gratis, jongeren moeten zich alleen even aanmelden via www.bibliotheekvannu.nl/coderdojo.

CoderDojo Sessies

Ook in de zomer worden er CoderDojo sessies georganiseerd in het Medialab Roosendaal. Tijdens één van de volgende sessies gaat de jeugd aan de lsag met het maken van een robot. "De jeugd wordt zo gemotiveerd om zich verder te verdiepen in de 21e-eeuwse digitale vaardigheden", vertelt Bakx.

Medialab

Dat is dan ook de reden voor de opening van het Medialab. Eind november 2018 is dit op de eerste etage van de Bibliotheek VANnU geopend. De bibliotheek wil hiermee zorgen dat kinderen niet alleen leren lezen en schrijven, maar ze moeten met het Medialab ook digitale vaardigheden ontwikkelen. "Naast leren lezen en schrijven, kan een kind in deze tijd niet meer zonder het leren om te gaan met digitale middelen", aldus Joëlle Bakx namens Bibliotheek VANnU.

Op de hoogte blijven van CoderDojo? Kijk op www.facebook.com/CoderDojoRoosendaal. [l]