H.de Kleijn, C. Vermunt en H. van Riet. FOTO E. PALINGS
H.de Kleijn, C. Vermunt en H. van Riet. FOTO E. PALINGS E.Palings

Moeder Godskoor zet voor de laatste keer jubilarissen in het zonnetje

ROOSENDAAL - Door de sluiting van de Moeder Godskerk in oktober eindigen logischerwijs ook de activiteiten van het gelijknamig kerkkoor. Dat betekent dat telkens voor de ‘laatste keer’ in de ruim 52 jarige geschiedenis van het koor, een activiteit plaatsvindt. Denk aan de vieringen met de hoogfeestdagen als Kerstmis en Pasen en het jaarlijks opluisteren van de dienst op Moederdag in de kerk te Zegge. Maandag 27 mei werd voor de laatste keer de Algemene Ledenvergadering gehouden.

Tijdens deze vergadering werden drie koorleden gehuldigd voor het 25-jarig lidmaatschap van de Sint Gregoriusvereniging. De dames Hennie de Kleijn-Legierse, Hannie van Riet en de heer Cees Vermunt werden alle drie door de voorzitter Jacqueline Chamuleau geroemd om niet alleen hun trouw koorlidmaatschap, maar ook de vele activiteiten welke men in de koorvereniging en/of daarbuiten verricht. Zo is Hannie van Riet al jarenlang lid van de bezoekgroep van de Moeder Godskerk en is zij op dinsdagochtend de vaste gastvrouw op het secretariaat van de kerk. Hennie de Kleijn is een duizendpoot die de kunst verstaat om de koorbibliotheek volledig te inventariseren en te rubriceren waar het koor wekelijks veel profijt van heeft. Daarnaast maakt ze deel uit van de werkgroep van de Moeder Godskerk die de vasten- en adventsmaaltijden verzorgt en behoort zij ook tot de groep kosters welke de kerk rijk is. Ook Cees Vermunt is naast zijn inbreng als bas in het koor een lid waar men altijd een beroep op kan doen wanneer het gaat om activiteiten als lid van de kascontrolecommissie, deelnemen aan de jarenlange Tweedehandsmarkten van het koor en mee organiseren van de zo geslaagde Ceciliafeesten van deze mooie vereniging. Kortom drie personen die naast het koorlidmaatschap zich nog op allerlei manieren inzetten.

Voor hun 25-jarig jubileum ontvingen zij uit handen van de Pastoraal werkster Mary Zopfi de zilveren insigne met oorkonde. Ook Mary had voor ieder een persoonlijk woordje wat deze huldiging voor betrokkenen extra glans gaf.

Overstap

Mocht de dirigente Gunita Kronberga erin slagen om een nieuw Norbertuskoor van de grond te krijgen, dan zou het kunnen dat er ook mensen zijn binnen deze drie leden, die de overstap zullen maken. Nu richt men zich eerst op de komende vier maanden om de diensten in de Moeder Godskerk op te luisteren en toe te werken naar de afsluitende viering van het Moeder Godskoor op zondag 13 oktober om 11.00 uur.[l]