vlnr Tico, Joram, Bas en Toine
vlnr Tico, Joram, Bas en Toine Foto:

Fantastisch NK voor Dynamo-Roosendaal heren

ROOSENDAAL - In het weekend van 25 en 26 mei werden in Alkmaar de finales van het Nederlands Kampioenschap heren turnen gehouden. Voor Dynamo-Roosendaal waren hier maar liefst 8 heren voor geplaatst. In de eerdere wedstrijden hadden zij zich weten te plaatsen voor de allround en/of de toestelfinales.

Op zaterdag mochten als eerste Victor van Nuffel en Pjotr Semenov hun allround finale turnen. De beste 12 turners per leeftijdscategorie en divisie mogen hier aan meedoen. Victor komt uit in de 2e divisie instap en turnde vooral op vloer en sprong mooie oefeningen, hij werd 11e. Pjotr turnt in de talenten divisie instap en is vooral op sprong en ringen erg sterk, ook hij werd 11e.

In de middag waren Bas Wijnsma, Joram Brouwers, Tico van der Horst en Toine Hemelaar aan de beurt. Deze heren zijn eerder dit seizoen ook al samen Nederlands Kampioen teams geworden.

Toine turnt in de 3e divisie junior1 en was tijdens de kwalificatie wedstrijden ook steeds in de prijzen gevallen. Deze finale liet hij weer zeer mooie oefeningen zien. Op vloer en rek haalde hijnde hoogste scores van allen en hij mocht dus geheel verdient de gouden medaille ophalen. Dit betekent ook dat hij volgend seizoen verplicht moet promoveren naar de 2e divisie. Bas Wijnsma turnt in de 1e divisie junior1 en ook hij is al het hele seizoen in de top 3 te vinden tijdens de kwalificatie wedstrijden. Met hoge punten op brug, vloer en sprong was ook deze keer een podium plaats voor hem. Hij werd 3e. Joram Brouwers en Tico van der Horst turnen beide in de 1e divisie jeugd. Tico had mooie oefeningen op vloer, voltige en rek hiermee wist hij zich naar een bronzen medaille te turnen. Met 1 punt minder eindigde Joram, helaas door vervelende blessures kon hij niet zijn volledige oefeningen laten zien.

Op zondag mochten ook Clive Huijbrechts en Robin Wegman net zoals Victor, Bas, Joram, Tico en Toine nog meedoen aan de toestel finales. De beste 6 turners van de kwalificatie wedstrijden mogen hier aan meedoen. Victor mocht een vloer finale turnen en werd hier 5e. Clive komt uit in de 2e divisie pupil en mocht meedoen aan de ring finale. Dit deed hij erg goed want hij behaalde knap zilver. Toine had maar liefst 5 finales. Hij behaalde hiermee op vloer de 3e plaats en op voltige, sprong en brug de tweede plaats. Op rek werd hij 5e. Bas had zich geplaatst voor 4 finales nogen waar hij op zaterdag nog op 3 toestellen bij de beste 3 hoorde viel hij nu op alle toestellen net buiten de prijzen. Joram had zich geplaatst voor de voltige finale en ging hier vol voor, een bronzen medaille was voor hem. Tico haalde op brug een 2e plaats en werd op sprong 3e. Als laatste van de dag mocht Robin zijn ringen finale turnen, hij turnt in de 3e divisie Junior2. Hij haalde met zijn oefeningen hetzelfde punt als een andere turner en bijnhet turnen bestaat een punt prijs uit een punt voor de uitvoering en een punt voor de moeilijkheidsgraad. In het geval van een zelfde score word er gekeken naar het punt van de uitvoering en helaas voor Robin was dit bij de ander hoger, om die reden werd hij 3e en de ander 2e.

Al met al een geslaagd finale weekend. Op 15 en 16 juni zijn er nog regio toestel kampioenschappen waar weer een hoop dynamo heren aan mee gaan doen. Een weekend later is er in Ahoy nog de Ahoy cup waar Bas Wijnsma aan mee mag doen omdat hij dit jaar in de juiste leeftijdscategorie en divisie zit. De Roosendaalse Gijs Franken die bij O&O Zwijndrecht turnt heeft hier dan ook zijn finale NK.[l]