Volop activiteiten tijdens de opening van het Mama café. FOTO CHRIS WEZENBEEK
Volop activiteiten tijdens de opening van het Mama café. FOTO CHRIS WEZENBEEK Chris Wezenbeek

Tropische opening van het Roosendaalse Mama café

ROOSENDAAL - Met een confettiknal werd afgelopen zaterdag het Mama café officieel geopend door wethouder Inge Raaijmakers en initiatiefneemster Josche Besems. Het theater en het plein in de bibliotheek VANnU aan de Oude Markt was voor deze gelegenheid omgetoverd in een gezellige speelplaats voor kinderen.

Onder het genot van lekkere hapjes, gemaakt door cliënten van dagbesteding Multi-creatief, konden kinderen en hun ouders met prinses Miryea op een tropische foto. Daarnaast konden de kinderen kleuren en verven en werden ze geschminkt.

In korte toespraken werd o.a. door Besems stil gestaan bij het waarom van het Mama café in Roosendaal: “ik vond het belangrijk dat er een ontmoetingsplaats kwam waar in ieder geval jonge alleenstaande ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar elkaar kunnen ontmoeten. Terwijl de kinderen onder toezicht van studenten van het Da Vinci college spelen, kunnen moeders met elkaar praten over opvoeden en nieuwe contacten op doen. Zo’n plaats was er nog niet in Roosendaal en ik ben dan ook blij dat de bibliotheek iedere 1e dinsdag van de maand locatie is voor deze ontmoetingen. Overigens zijn ook papa’s, oma’s en oma’s met hun (klein)kinderen van harte welkom. Iedere maand is er een thema, denk dan aan muziek op schoot of voorlezen met gebaren”.

Wethouder Raaijmakers vindt het Mama café een mooi burgerinitiatief en een goed voorbeeld hoe verschillende partijen elkaar in het samenwerken kunnen ondersteunen. Het Mama café wordt verder ondersteund door de gemeente, welzijnsorganisatie WijZijn, Buurtgezinnen.nl in Roosendaal en verschillende vrijwilligers.[l]