De officiële opening van de feestweek. FOTO DENISE WILLEMEN
De officiële opening van de feestweek. FOTO DENISE WILLEMEN Denise Willemen

40-jarig jubileum Basisschool de Klaverweide is 'feest in de tent'

ROOSENDAAL - Het 40-jarig jubileumfeest begon zaterdag 25 mei met een gezellige reünie voor oud-leerlingen en oudgedienden. Natuurlijk waren er mensen van allerlei uithoeken. Het was beregezellig. Maandagmorgen 27 mei werd de feestweek officieel geopend voor de kinderen.

Onder een strak blauwe lucht vergezeld met een heerlijk zonnetje werd de opening een feestje op zich. Presentator Bagiyo van der Leemputte had voor deze gelegenheid speciaal z’n meest kleurrijke confetti-pak aangetrokken en kwam op een Klaverweidestep het schoolplein opgereden. De feestvlag werd gehesen en het speciaal voor de feestweek herschreven schoollied werd door alle leerkrachten gezongen.
Als kers op de taart werd de wisselbeker die de school voor het derde achtereenvolgende jaar had gewonnen tijdens het defilé van de avondvierdaagse uitgereikt.
Daarna werd door Juf Yvonne en Juf Mariette, beiden 40 jaar in het onderwijs, onder luid gejuich op de rode knop gedrukt om de feestweek echt te openen.

Na de opening stond de eerste dag van de feestweek in het teken van sport en spel, verschillende sportverenigingen uit Roosendaal gaven in drie rondes workshops aan de kinderen. Deze dag bracht sportiviteit en gezelligheid.

Verdere feestprogramma

Dinsdag werd er met en voor elkaar gekookt onder begeleiding van een echte kok. Alle kinderen gingen met hun klas aan de slag met een bepaald gerecht. Deze gerechten werden in de feesttent als een waar Klaverweidebuffet gepresenteerd en als lunch mochten alle kinderen hiervan smullen.

In de middag werd een leuke Feest-bingo gespeeld. Voor de midden-, en bovenbouw stond het sweeper-luchtkussen klaar, hier mochten alle groepen onderling de uitdaging aangaan. Voor de kleutertjes en groep 3 stonden er twee leuke springkussens waarop ze zich konden vermaken. Als finale van deze mooie tweede feestdag werden de leerkrachten uitgedaagd op het sweeper-luchtkussen.

Woensdag zijn we in een gezellige optocht met muziek en ballonnen met de hele school naar sporthal d’n Dijck gelopen waar we hebben genoten van de Joep & Teunshow. Na de voorstelling zijn we met zijn allen weer terug naar school gewandeld waar de laatste verrassing van de feestweek op ons stond te wachten, een frietkar. Alle kinderen kregen een lekkere zak friet en gingen allemaal met een grote lach op hun gezicht naar huis om fijn te gaan genieten van hun hemelvaartweekend. Er wordt teruggekeken met een heel tevreden gevoel op deze mooie zonnige feestweek.[l]