Senioren Zomerschool De Brink viert feest met extra activiteiten

ROOSENDAAL - Voor het achtste jaar organiseert centrum voor Wonen & Zorg De Brink tijdens de bouwvakantie aantrekkelijke activiteiten voor senioren in Roosendaal. Vanaf maandag 22 juli tot en met vrijdag 9 augustus kunnen zij een keuze maken uit maar liefst negen verschillende activiteiten.

De Zomerschool van Centrum voor Wonen & Zorg De Brink heeft afgelopen jaar de Groenhuysen Planetree Award in ontvangst mogen nemen. De award gaat jaarlijks naar collega’s die het verschil maken in mensgerichte zorg.

De Zomerschool van De Brink is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement voor bewoners en buurtbewoners. De vierkoppige jury was unaniem en sprak lovende woorden. ‘Een prachtig voorbeeld van continu leren, verbindend, eigen regie, overdraagbaar en actueel. In de vakantieperiode zijn naasten vaak langere tijd op vakantie en dan is het fijn dat je aan een leuk programma kunt deelnemen en elkaar kunt ontmoeten.’

Reden voor een feestje dat de Zomerschool uiteraard graag viert met haar deelnemers. Het programma is dit jaar daarom uitgebreider en biedt extraatjes.

Programma

Ook dit jaar is er voor iedereen wat bij, van creatieve activiteiten als bloemschikken en zentangle tekenen tot deelname aan educatieve, sportieve, spirituele workshops en uitstapjes. Zo kan men een bezoek brengen aan het buitengoed van Albert Tielens in Hoeven. Deze tuin, 2,5 hectare groot, is bekend om zijn bijzondere structuur van lijnen en vormen. Albert leidt u vol enthousiasme door zijn prachtige tuin. Roosendaal viert dit jaar 75 jaar bevrijding. Een bezoek aan museum het Tongerlohuys met de tentoonstelling 75 jaar bevrijding en vrijheid ontbreekt dan ook niet in het programma. In de workshop “Leer mediteren en ontdek het geluk in jezelf” maakt men kennis met de mogelijkheden hoe men in deze opgejaagde tijd rust kan vinden en energie kan genereren. Ook het gebruik van kruiden als geneesmiddel kunnen heil bieden in ons alle daags druk bestaan. In deze workshop gaat men kijken naar de meest voorkomende kruiden in onze eigen omgeving en wat zij kunnen betekenen voor de gezondheid. De bijeenkomst, Ontbijten volgens de vijf elementen, geeft inzicht in een gezonde spijsvertering volgens de Chinese voedingsleer. Natuurliefhebbers kunnen onder leiding van een natuurgids een stilte wandeling maken op de Oude Buisse heide. En in de workshop Zentangle ervaart men rust en ontspanning door meditatief te tekenen. Traditiegetrouw wordt de Zomerschool afgesloten met gezellig en lekker samen kokkerellen.

Informatie

In het informatieboekje over de Senioren Zomerschool vindt u aanvullende informatie, bijvoorbeeld over de verzamelplaats. Dit boekje met inschrijfformulier kunt u vanaf woensdag 12 juni ophalen in de centrale hal van Centrum voor Wonen & Zorg De Brink, Melis Stokelaan 5, 4707 HP in Roosendaal. De boekjes liggen in een witte lessenaar. Voor informatie kunt u terecht bij Janneke de Kroon 088 5573508. Mailen kan ook naar jdkroon@groenhuysen.nl. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 8 juli.

Attentie

U kunt alleen deelnemen als u dit vooraf kenbaar heeft gemaakt door het invullen en afgeven van het inschrijfformulier. [l]