Onthulling kunstwerk voor 10-jarig jubileum van basisschool De Wending

ROOSENDAAL - Basisschoolkinderen van De Wending onthullen op 19 juni een groot kunstwerk op het schoolplein, als afsluitende activiteit in het teken van het 10-jarige bestaan van de school.

Het kunstwerk is in de afgelopen weken gezamenlijk door alle schoolkinderen gemaakt onder creatieve begeleiding van kunstenares Marijke Maas. Het is nog een verrassing voor de kinderen hoe het in zijn geheel uit gaat zien, maar dat het bijzonder wordt en dat het precies past bij de uitstraling van de school, is één ding wat zeker is. Het pronkstuk dat op school hangt van het 5-jarige jubileum wordt nog elke dag bewonderd door de leerlingen. De kinderen kunnen hun eigen stukje uit het gehele kunstwerk nog precies aanwijzen.

Activiteiten
Er staan nog meer feestelijke activiteiten op het programma. De school is in 10 jaar tijd flink gegroeid, nadat in 2013 de 150ste leerling is gestart en in 2015 de 200ste leerling is ontvangen, wordt op 19 juni alweer de 250ste leerling verwelkomd!
Verder gaan in de ochtend de kinderen de ouders verrassen met hun talenten en kunsten in “Wending got Talent”. In de avond vindt een reünie plaats op school voor ouders, oud-leerlingen, oud-ouders en oud-docenten. Met een hapje, drankje en dj-muziek van een oud-leerling wordt er getoost op de school en kan er genoten worden van beeldmateriaal van de afgelopen schooljaren.
Deze dag is de afsluiting van een feestjaar voor de 10-jarige OBS de Wending die begon op 7 november jl. met een stadswandeling voor alle schoolkinderen. Na de stadswandeling zijn er maandelijks leuke activiteiten geweest in het teken van het jubileum. [l]