Stadsdichters komen met derde editie Poëzie Parrotia

ROOSENDAAL - Na het succes van de twee vorige jaren vindt op vrijdag 21 juni de derde editie van Poëzie Parrotia plaats. Het wordt net als de vorige keren een poëzieavond waarin dichters een ‘dichterlijke strijd’ gaan voeren aan de hand van vier thema’s.

Deze keer worden er geen teams gevormd, maar kan iedere bezoeker met eigen poëzie deelnemen aan het spel der gedichten. Aanmelden kan op de avond zelf. Elke deelnemer kan zich voor maximaal twee thema’s inschrijven. Dit jaar zijn de thema’s Herinneringen, Leeuwinnen, Verrassend en Gewaagd. Het publiek bepaalt wie er wint. Na de pauze is er een open podium, waar eenieder gedichten kan voordragen.

De avond is een gezamenlijk initiatief van stadsdichter Eric van Deelen en voormalig stadsdichter Leo Lotterman. De stadsdichters hebben voor een spelvorm gekozen om zo de avond vol gedichten luchtig te houden. Dat de dichtersavond inmiddels een jaarlijks terugkerend festijn is, begin dit jaar het Roosendaals Dichters Collectief is opgericht en de Gedichtenroute in oktober uitgebreid wordt, bewijst volgens de twee stadsdichters dat poëzie in Roosendaal borrelt en bruist.

Poëzie Parrotia, vrijdag 21 juni, Parrotia, Oude Markt, inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. De entree is gratis. [l]