De start van de 4 Mijl. FOTO JACK MAGIELSE
De start van de 4 Mijl. FOTO JACK MAGIELSE Jack Magielse

Zondag Halve Marathon Roosendaal

ROOSENDAAL - Zondag is het zover, dan is de Cloetta Halve Marathon. De voorinschrijving via de website www.halvemarathonroosendaal.nl kan tot en met 22 juni. Op zaterdag is er ook de mogelijkheid om een startnummer te kopen in het clubhuis van ARSV THOR op sportpark Vierhoeven van 10.00 uur tot 14.00 uur. Bovendien zijn startnummers te koop op de dag zelf bij het wedstrijdsecretariaat in het Kellebeek College vanaf 12.00 uur.

Wandelen is gezond en daarom zijn er in de ochtend de Halve Marathon wandeltochten en Nordic Walking, familiewandelingen van 6 kilometer, 10 kilometer en zelfs 25 kilometer voor de geoefende wandelaars met prachtige routes door en rond Roosendaal. Inschrijven hiervoor kan zondag aan de start bij Café Chagall op de Oude Markt in Roosendaal. Alle inschrijfgelden gaan naar het goede doel. De start van de 6 en 10 kilometer zijn tussen 09.00 uur en 10.00 uur. De 25 kilometer start tussen 08.00 en 09.00 uur. Organisator THOR verwacht enkele honderden wandelaars.

Hardlopen

In de middag is het dan de beurt aan de hardlopers met de BNdeStem Familieloop, de KPO KidsRun (vanaf 13.30 uur), de Rabobank 4 Mijl (start 15.15 uur), de A. van der Linden 10 kilometer en de Cloetta Halve Marathon (start 16.30 uur). Bij alle afstanden is er de Jan Hop Subaru bedrijvenloop voor teams. Aan de 4 Mijl en 10 kilometer doen heel veel middelbare scholieren mee. De organisatie verwacht ruim 3000 lopers en duizenden supporters langs de bekende route richting het Kellebeek College en Visdonk. De lopers aan de Halve Marathon lopen vanuit Visdonk een lus richting Nispen. Onder de deelnemers aan de 10 kilometer de winnaar van 2018 Manuel de Backer, hij krijgt tegenstand van de nummer 4 van het Nederlands kampioenschap 10.000 meter Bjorn Koreman. Onderweg krijgen de lopers muziek van 12 muziekgroepen en aan de finish is er voor iedere deelnemer een medaille en draait er een DJ opzwepende muziek. Ruim 250 vrijwilligers maken deze Halve Marathon mogelijke en het goede doel voor dit jaar is de Stichting Paul.[l]