Voor de 33e keer Dorpsfeesten Moerstraten

MOERSTRATEN - Op donderdag 27 juni is het weer zover: dan beginnen in Moerstraten de jaarlijkse dorpsfeesten. Vier dagen lang staat het dorp in het teken van allerlei activiteiten voor jong en oud. En dit jaar is dat al voor de 33e keer.

Voor de ouderen uit het dorp en aangrenzende plaatsen is er op de donderdagmiddag vanaf 13.00 een middag met bingo en rad van avontuur. De middag wordt afgesloten met de trekking van de Grote Loterij. In de afgelopen weken zijn er honderden loten verkocht en om 16.30 uur weten we wie er met de hoofdprijs naar huis mag.

De donderdagavond is voor de kinderen die gezamenlijk de musical "De Lachfactor" voor een volle tent op gaan voeren. Maanden repeteren is eraan vooraf gegaan en vanaf 19.30 uur kan het publiek genieten van deze komische musical. Tot 23.30 uur draait daarna de disco met vooral liedjes voor de jongere jeugd.

Volksspelen

Vrijdag 28 juni start het programma om 13.00 uur met volksspelen voor de lagere schooljeugd. Dit jaar doen, naast de kinderen uit het eigen dorp, ook weer vele leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 van basisschool De Stappen uit Wouw mee. Totaal bijna 200 kinderen. Zij worden bezig gehouden met allerlei leuke en sportieve spelletjes op de sportvelden. Omstreeks 15.00 uur volgt dan de prijsuitreiking.

Meteen daarna, zo tegen 18.30 uur, starten de volksspelen. De organisatie is er weer in geslaagd om enkele leuke attracties naar het dorp te halen waarmee de teams zich naar hartenlust kunnen uitleven. Meedoen met een team van ca. 8 personen kan nog steeds. Info bij café De Bakker.

Na de volksspelen is er vanaf 22.00 uur een gezellige feestavond voor jong en oud met DJ Peer en enkele verrassingsoptredens. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom.

Fietstocht en playback

De zaterdagmiddag staat in het teken van een fietstocht voor het gehele gezin. Aan de hand van allerlei aanwijzingen rijden de deelnemers een route door de mooie natuur in de omgeving van Moerstraten. De eerste groep start om 13.00 uur, tegen 17.00 uur wordt de laatste groep terug verwacht en volgt de prijsuitreiking.

Traditioneel is de zaterdagavond voor de play backers, vanaf 21.30 uur zullen allerlei "lokale" artiesten hun beste beentje voorzetten om iets moois op de planken te brengen, waarbij de nadruk al jaren ligt op show en humor. Presentator Ad Bartels zal deze avond aan elkaar praten en een deskundige jury zal rond 01.30 uur de uitslag bekendmaken. Opgeven kan nog bij ben.bartels@home.nl.

Familie/vriendendag

Zondag 30 worden de dorpsfeesten afgesloten met een familie/vriendendag. Vanaf 11.00 uur is er een 4 x 4 voetbaltoernooi en kan er meegadaan worden aan een rondje Boerengolf. Tevens kunnen liefhebbers op wandelexcursie bij een hypermodern melkveebedrijf in de directe omgeving. Familie- of vrienden, jong en oud, iedereen kan meedoen aan deze activiteiten. Opgeven bij veraarta@home.nl. Vanaf 17.30 uur worden de dorpsfeesten met een gezamenlijke barbecue afgesloten.

Rond 19.30 uur komt er een einde aan de dorpsfeesten 2018, al wordt het feest traditiegetrouw voortgezet in het plaatselijke café De Bakker. [l]