De toppers die in Ahoy hebben mogen turnen.
De toppers die in Ahoy hebben mogen turnen. trainster Karin

Weer vier keer goud voor Manouk Haast in Ahoy

ROOSENDAAL - In het weekend van 21-22 en 23 juni vond Dutch Gymnastics, The Finals plaats in Ahoy Rotterdam. Hier draaide heel de Nederlandse eredivisie hun NK finales. Vanuit de A-selectie van Dynamo Roosendaal hadden Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen (Jeugd 1 Eredivisie) en Rebekka Hoek (Seniore Eredivisie) op zaterdag hun NK.

Ook Manouk Haast (Seniore 1e divisie) mocht hier turnen omdat ze zich door haar goede resultaat vorige week op haar NK had geplaatst voor de Ahoy Cup. Trainsters Karin Raven en Lieve van den Brandt waren op vrijdag al naar Rotterdam vertrokken om een vol weekend de turnsters te begeleiden. Vrijdag hadden de dames hun podiumtraining om alvast aan de toestellen te wennen.

Zaterdag

Op zaterdagochtend mochten Joany en Loïs van start gaan. Joany draaide een super goede wedstrijd. Haar oefeningen gingen naar verwachting en ze wist hoog in het eindklassement te eindigen op een mooie 5e plaats. Het verschil met de nummer 1 was minder dan 1 punt. Top gedaan! De dag erna mag ze nog een toestelfinale sprong turnen. Loïs had niet haar dag, teveel foutjes zorgde ervoor dat ze vandaag genoegen moest nemen met de 10e plaats. Maar knap dat ze wel een nieuw element, namelijk dubbel salto op vloer, heeft gedaan. Op zondag nog een kans voor haar met toestelfinale sprong en balk.

Hierna was Manouk Haast aan de beurt. Manouk draaide wederom een top wedstrijd en mocht net als vorige week het hoogste podium beklimmen. Wat een prestatie! Zij heeft ook voor morgen in totaal nog 4 toestelfinales bemachtigd.

In de laatst ronde was het Rebekka die deze dag af mocht sluiten. Zij stond daar mooi tussen een Lieke Wevers en Naomi Visser te stralen. Helaas ging bij Rebekka de verzuring in de benen een rol spelen om vol te kunnen blijven gaan, maar een mooie 10de plaats bij de top van Nederland is iets om trots op te zijn! Ook nog een toestelfinale sprong voor haar morgen.

Zondag

De toestelfinales. Manouk wist wederom goud te pakken op de toestellen sprong, balk en vloer. Op brug werd ze 5e. Loïs eindigde op plaats 4 op sprong en plaats 4 op balk. Joany werd 7e op sprong. Rebekka eindigde als 5e op sprong.

Dit was de laatste wedstrijd van dit seizoen. We mogen terugkijken op een seizoen met zeer mooie resultaten met een mooi turn- en trainersteam. Er staat nog een leuke teamwedstrijd van de A-selectie met de opstap meisjes op het programma, gevolgd door de jaarlijkse eindactiviteit. Daarna even wat weekjes vakantie om uit te rusten zodat er daarna weer fris en met veel energie van start kan worden gegaan in het nieuwe seizoen.

Bedankt aan de train(s)ters; Karin Raven, Nicole Casteleijn, Lieve van den Brandt, Linda Hartog, Susan Vorstenbosch en Wouter de Leur voor dit mooie en leerzame seizoen.