Gijs met medailles op brug. FOTO M. FRANKEN
Gijs met medailles op brug. FOTO M. FRANKEN M. Franken

Gijs Franken schittert op NK heren turnen

ROOSENDAAL - Gelopen weekend werd in Rotterdam de NK finale turnen gehouden. Ook de 13-jarige Gijs Franken had zich voor deze finale door middel van kwalificatie wedstrijden geplaatst. Gijs is bij Dynamo-Roosendaal ooit begonnen als Benjamin turner bij trainer Django Ornek. Hier heeft hij zich weten op te werken tot een behoorlijk talent wat een aantal jaar geleden geresulteerd heeft tot een overstap naar O&O Zwijndrecht. Hij traint hier, bijna dagelijks, met de toppers in het heren turnen.

Op zaterdag werd de allround finale gehouden, waar Gijs een mooi staaltje turnen liet zien. Helaas had hij een valletje met de afsprong op zijn eerste toestel rek, wat hij overigens op vloer weer helemaal goed maakte met de hoogste score van allen. De andere toestellen bleef hij mooi stabiel in het midden van het deelnemersveld qua score en hij behaalde een mooie 5e plaats. Op zondag waren ook nog de toestelfinales en ook daar had hij zich voor weten te plaatsen. Gijs mocht starten op vloer en brug en dit deed hij met mooi resultaat. Op vloer werd hij Nederlands Kampioen en op brug was de bronzen medaille voor hem.

Geslaagd seizoen
Bas Wijnsma, welke uitkomt voor de oude club van Gijs Dynamo-Roosendaal had zich weten te kwalificeren voor de Ahoy-cup die op hetzelfde moment gehouden werd in Rotterdam. Bas had door zijn bronzen medaille tijdens zijn NK finale en omdat hij in de juiste leeftijdscategorie valt hier een plaats in bemachtigd. Hij werd allround derde en haalde ook nog tijdens de toestel finale brug een bronzen medaille, een mooie afsluiting van een toch al erg geslaagd seizoen voor hem. [l]