Groep modern meisjes. FOTO HANS SLUI
Groep modern meisjes. FOTO HANS SLUI Hans Slui

Wervelende show van de Dynamo Dancers

ROOSENDAAL - Op zondag 23 juni jl was de eindpresentatie van de leerlingen dans, de Dynamo Dancers, van Dynamo Roosendaal in de Kring. Zij dansten 2 voorstellingen die dag. Dat is natuurlijk superleuk als je een jaar lang hebt geoefend en je mag dat dan in 2 voorstellingen aan het publiek laten zien.

Het was voor iedereen al heel spannend dus des te meer voor de allerkleinste danseressen en dansers van 3 t/m 5 jaar. Voor de pauze lieten alle groepen een dans zien die niet binnen het thema circus viel. Dat zag er zeer afwisselend en verrassend uit. Prachtige moderne dansen en vrolijke dansen. En tja kleine ukkepukken als bijtjes stelen natuurlijk de show zeker als ze gewoon zonder juf of ouder meisje geheel zelfstandig en goed een dans staan te doen.

Alle groepen hadden hard gewerkt olv hun docenten, Hedwig van Wezel, Fleur Caniels, Rowy Goorden, Simone Bos, Margot Galama en Esmee Suijkerbuijk. En ze zagen er fantastisch uit. De grime olv Nicole van Everdink had ook mooi werk geleverd. Het publiek werd ook nog even meegenomen in een compilatie van wedstrijddansen, solo, duo en in groepen waarmee de selecties afgelopen seizoen 84 prijzen wonnen.

Na de pauze kwam het verhaal The Greatest Dynamo Show waarin Lara ( gespeeld door Noa Appelman) een baan kwam zoeken in een zeer speciaal circus. Lara was helemaal wit en werd nergens geaccepteerd. Maar in dit circus onder leiding van de Circusdirecteur (Paul Duisterwinkel) kreeg iedereen een kans. In alle dansen kwam het thema circus terug of sloeg op het scénische gedeelte. De dansen zagen er daar door zeer verrassend uit.

Trapezewerksters, uitgebeeld d.m.v. het zwaaien met linten. Minitijgertjes, dansen met allerlei artiesten door elkaar, een dans over de droom van Lara, enz. Uiteindelijk kreeg Lara een rol toebedeeld in de finaledans van het circus. Eind goed al goed. Aan het slot kwamen alle artiesten zoals in een echt circus achter elkaar zwaaiend op. Toen zat het er op. Moe maar voldaan kon iedereen terugkijken op een wervelende show.

Eind van de zomervakantie is er nog een te leuke gekke zomerdansdag. Houdt dus de berichten in de gaten! Of volg ons op de facebookpagina: Dynamo Dancers the Netherlands. [l]