Roosendaalse Roeivereniging boekt goede resultaten in Nederlandse Competitie

ROOSENDAAL - De roeiers Roel Elenbaas en Luuk van Hoof, beiden lid van de Roosendaalse Roeivereniging, hebben de afgelopen twee maanden vijf wedstrijden geroeid op landelijk niveau. Deze twee starten in de 16 dubbeltwee klassement en het jongens 16 acht klassement. Deze laatste is een samenwerking van drie andere verenigingen in Nederland.

Op 5 mei hadden zij hun eerste roeiwedstrijd op landelijk niveau.

Deze wedstrijd, die in Tilburg werd gehouden, gaf een goede indicatie over hoe ze mee konden komen in deze velden vol ervaren wedstrijdroeiers. Halverwege mei stond de volgende wedstrijd weer voor de deur, de Westelijke Regatta op de Willem-Alexander Baan Rotterdam.

Na hier de B-finale te hebben gewonnen gingen ze vol goede moed naar de Bosbaan Amsterdam. Deze baan heeft een hoge status in de Nederlandse roeiwereld. Hierna stonden ze voor het eerst op de Damen Raceroei Regatta, ofwel het Aegon NK Groot. Hier roeiden ze de 8e tijd van 22 ploegen in het jongens 16 dubbeltwee klassement. Maar in de jongens 16 acht werden zij 1e.

30 juni vond de laatste wedstrijd van het seizoen plaats, ook op de Willem-Alexander Baan . In de voorwedstrijden jongens 16 dubbeltwee werden ze 1e in hun veld en gingen door naar de A-finale. Hier behaalden ze een mooie 4e plaats (van de 24 ploegen) na een van hun beste wedstrijden van het seizoen.

Dit seizoen hebben ze bewezen dat ze zeker niet onderdoen voor roeiers van de grote Roeiverenigingen en bij de beste van Nederland horen. [l]