Feestelijke opening 'Thoolse Tronies à la Rembrandt'

SCHERPENISSE - Zaterdag 18 januari om 15.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van de expositie ‘Thoolse Tronies à la Rembrandt’. Een unieke tentoonstelling met wel 200 fascinerende en ontroerende zelfportretten gemaakt door leerlingen van de groepen 3 en 4 van verschillende openbare basisscholen uit de gemeente Tholen.

De acht OcTHO-scholen uit de gemeente Tholen hebben tijdens het Rembrandt-jaar (2019) workshops gevolgd over de grote meester. Deze workshops zijn georganiseerd vanuit een samenwerking tussen de scholengroep, Kunstkamer Holland Huis en Kunst- en Cultuureducatie Oosterschelderegio (KCE).

De leerlingen hebben zich, onder begeleiding van kunstenaar Willemien van Dijke, tijdens dit project laten inspireren door portretten van Rembrandt Harmenszoon van Rijn en al doende naar zijn voorbeeld zelf geoefend met het verbeelden van verschillende gelaatsuitdrukkingen.

De beeldende werken die de leerlingen hebben gemaakt worden geëxposeerd in het Kunstkamer Holland Huis te Scherpenisse. De expositie wordt op zaterdag 18 januari om 15.00 uur in Rembrandtsferen geopend en is ook nog te bezoeken op 1 en 15 februari tussen 11.00 en 17.00 uur. Entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Locatie: Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28 te Scherpenisse. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken.[l]