Bibliotheek deelt cadeaus uit tijdens Nationale Voorleesdagen

THOLEN - Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Dit jaar staat het Prentenboek van het Jaar Moppereend centraal.

Alle kinderen t/m 6 jaar die tijdens de Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen een vingerpoppetje van eend, de hoofdpersoon uit Moppereend, cadeau! De allerkleinste (0 - 1,5 jaar) ontvangen bij hun gratis lidmaatschap ook nog een mooi BoekStartkoffertje. In het koffertje zitten twee boekjes voor je kindje en handige voorleestips.

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Bibliotheek beschikt over een grote collectie boeken voor jong en oud. Ook voor de allerkleinsten zijn er knisper- en voelboekjes te leen die na gebruik worden schoongemaakt. Kinderen tot 18 jaar kunnen altijd gratis lid worden. [l]